Ohjeet striimikonserttiin osallistumiseen

Vielä ehdit mukaan! Ohjeet striimikonserttiin osallistumiseen löydät tästä:

 • Striimiliput myydään lippu.fi-verkkokaupassa hintaan 10 € + toimitusmaksu 1 €. Ostettuasi lipun, saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen, josta löytyy henkilökohtainen pääsykoodi konserttiin.
 • Luo tili Keikalla.fi-palveluun osoitteessa live.keikalla.fi/koodi. Kirjauduttuasi sisään sivusto pyytää koodia, jonka sait tilausvahvistuksessa. Aktivoi koodi – sen jälkeen tapahtuma näkyy tililläsi ja olet valmis konserttiin!
 • Lataa sähköinen käsiohjelma illan konserttiin tästä: käsiohjelma.
 • Lisätietoja Keikalla.fi-palvelun käyttämisestä osoitteessa keikalla.fi/ukk
 • Konsertin aikana ilmenevissä teknisissä ongelmissa auttaa striimin chatissa päivystävä Keikalla.fi-henkilökunta.
 • Striimikonsertit ovat katsottavissa Keikalla.fi-palvelussa suoratoistona konsertin aikana ja viikon ajan lähetyksen jälkeen.
 • Striimikonserttiin voi lunastaa lipun myös Kaikukortilla! Kaikukorttiliput varataan sähköpostitse festivaalitoimistosta info(at)urkuyofestival.fi.
 • Jaa terveisiä ja festivaalitunnelmiasi striimin chatissa tai somessa tunnisteella #urkuyofestival!

Lämpimästi tervetuloa striimikonserttiin!

Festivaalikesä alkaa ensi viikolla!

Urkuyö ja Aarian festivaalikesä aloitetaan ensi torstaina mukavasti kotisohvalta käsin! Espoon tuomiokirkosta striimattavaa avajaiskonserttia tähdittää kotimaisilla ja kansainvälisillä konserttilavoilla hurmannut baritoni Waltteri Torikka. Kesäisten klassikoiden säveliä Torikan rinnalla tulkitsevat alttoviulisti Barbora Hilpo ja pianisti Marko Hilpo.

Avajaiskonsertti: Suvi-illan klassikot
Torstaina 3.6. klo 21
Waltteri Torikka, baritoni
Barbora Hilpo, alttoviulu
Marko Hilpo, piano

Säveltäjinä mm. Schumann, Merikanto, Bach, Fougstedt, Sondheim, Rota, Dalla, Rodrigo.

Lue lisää täältä: Avajaiskonsertti: Suvi-illan klassikot
Striimikonsertti esitetään osoitteessa Keikalla.fi suoratoistona konsertin ajan ja viikon ajan lähetyksen jälkeen.
Liput 10 € + toimitusmaksu 1 € Lippu.fi-verkkokaupasta

Striimin katsomiseen tarvitset tunnukset Keikalla.fi-palveluun ja Lippu.fi lähettämästä tilausvahvistuksesta löytyvän henkilökohtaisen lippukoodin. Lue ohjeet tunnuksen luomiseen ja koodin aktivoimiseen osoitteessa keikalla.fi/ukk. Konsertin aikana teknisissä ongelmissa auttaa striimin chatissa päivystävä Keikalla.fi henkilökunta.

Etänä mutta yhdessä!

Vaikka emme kesäkuussa pääsekään paikan päälle Espoon tuomiokirkkoon, kohtaamme musiikin äärellä verkkoyhteyksien välityksellä!

 • Terveisiä ja suosionosoituksia voi jakaa striimin chatissa konsertin aikana
 • Jaa omia festivaalitunnelmiasi somessa tunnisteella #urkuyofestival ja #urkuyofestival2021
 • Seuraa festivaalihumua sosiaalisessa mediassamme Facebookissa ja Instagramissa
 • Ajankohtaiset tiedot konserteista päivitetään aina ensimmäisenä nettisivuillemme ja Facebookkiin

Urkuyö ja Aaria -festivaali alkaa kesäkuussa striimatuin konsertein

Urkuyö ja Aaria -festivaalin tunnelmalliset kesäiltojen konsertit järjestetään kesäkuussa ainoastaan striimattuina. Kokoontumisrajoitusten vuoksi Espoon tuomiokirkkoon ei oteta kesäkuussa yleisöä lainkaan. Avajaiskonserttia tähdittää 3. kesäkuuta karismaattinen baritoni Waltteri Torikka.

Koko kesän ajan jatkuvan Urkuyö ja Aaria -festivaalin kesäkuun konsertit Espoon tuomiokirkossa perutaan liveyleisön osalta. Sen sijaan konserteista pääsee nauttimaan striimin välityksellä. ”Kun suunnitellaan kolmen kuukauden festivaalia, tulee epidemiatilannetta seurata jatkuvasti”, Urkuyö ja Aaria -festivaalin toiminnanjohtaja Tiina Rissanen taustoittaa. ”Haluamme tuoda nämä hienot konserttielämykset yleisömme koettaviksi tavalla tai toisella. Olemme iloisia voidessamme tarjota kesäkuussa mahdollisuuden nauttia konserteista striimien välityksellä.” Heinä- ja elokuussa konsertit järjestetään paikan päällä Espoon tuomiokirkossa koronarajoitusten puitteissa. Tarkemmista loppukesän järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

Kesäkuun ohjelmassa tähtisolisteja ja nuoria lahjakkuuksia

Urkuyö ja Aaria -festivaalin avajaiskonsertissa torstaina 3.6. tähtibaritoni Waltteri Torikka esittää kesäisiä klassikoita pianisti Marko Hilpon ja alttoviulisti Barbora Hilpon kanssa. Seuraavana torstaina 10.6. Tapiola Sinfonietta esiintyy kapellimestari Ville Matvejeffin johdolla. Orkesterin tenorisolistina laulaa Urkuyö ja Aarian taiteellisen johtajan kautensa syksyllä aloittava Tuomas Katajala. 17. kesäkuuta lavalle nousevat nuoret lahjakkuudet, vuoden 2021 Päivi ja Paavo Lipposen rahaston stipendiaatit koloratuurisopraano Marika Hölttä ja basso Henri Uusitalo. Juhannuksen aatonaattona lähetetään perinteeksi muodostunut Juhannusiltamat. Yhteislaulutilaisuudessa esiintyy sopraano Piia Rytkönen ja tenori Veli-Pekka Varpula yhdessä pianisti Erkki Korhosen kanssa, joka myös juontaa tilaisuuden.

Tietoja lipuista

Kesäkuun livekonserttien lipuista voi hakea hyvitystä osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus/ kesäkuun loppuun mennessä. Hyvitysmahdollisuus koskee sekä vuodelta 2020 siirtyneitä että myöhemmin ostettuja lippuja.
Striimikonsertit esitetään Keikalla.fi -alustalla ja liput striimattuihin konsertteihin ovat myynnissä hintaan 10 € + toimitusmaksu 1 € Lippu.fi verkkokaupassa.
Juhannusiltamat ovat vapaasti katsottavissa festivaalin Youtube-kanavalla.

Tietoa koronatilanteen vaikutuksista festivaaliin

Koronatilanteesta huolimatta kesän Urkuyö ja Aaria -festivaalia valmistellaan toiveikkain mielin. Seuraamme tiiviisti epidemiatilannetta ja rajoitus- ja suositustoimenpiteitä, ja festivaalin turvallisuusjärjestelyt toteutetaan niiden mukaisesti. Teemme kaikkemme, että voimme kesällä kohdata musiikin äärellä turvallisesti, tavalla tai toisella!

Huom!
Kesäkuussa konsertit järjestetään kokoontumisrajoitusten vuoksi striimattuna, eikä Espoon tuomiokirkkoon oteta tällöin yleisöä lainkaan. Striimikonsertit ovat katsottavissa Keikalla.fi-palvelussa suoratoistona konsertin aikana ja viikon ajan lähetyksen jälkeen.

Koronatilanteen vaikutuksista festivaalin toteutukseen tiedotetaan tällä sivulla ja sosiaalisessa mediassa.

Vuodelta 2020 siirtyneiden lippujen käyttäminen

Vuonna 2020 suuri osa konserteista peruuntui ja ne siirrettiin tämän kesän ohjelmistoon. Viime vuoden konsertteihin ostetut liput käyvät korvaavaan konserttiin sellaisenaan, mikäli lipunhaltija ei ole perunut lippua.

Korvaavien konserttien ajankohdat:
2.7.2020 Haaveilija – La reveuse => 1.7.2021 Fantastisia konserttoja ja improvisaatioita
16.7.2020 Urkuvirtuoosit irti! => 15.7.2021 Urkuvirtuoosit irti!
23.7.2020 Valkeiden öiden romantiikkaa => 22.7.2021 Valkeiden öiden romantiikkaa
6.8.2020 Oopperan voima => 5.8.2021 Suomen kansallisooppera: Salainen kutsu
13.8.2020 Improvisaation helmiä ja klassikoita => 19.8.2021 Improvisaation helmiä ja klassikoita
20.8.2020 Liedin vuodenajat => 12.8.2021 Liedin vuodenajat

Osa viime vuodelta siirtyineistä konsertit on uudelleen peruttu liveyleisöltä. Vastaava konsertti järjestetään striimikonserttina, johon liput myydään erikseen Lippu.fi-verkkokaupassa. Viime vuodelta siirtyneistä konserteista peruuntuvat:

11.6.2020 Suvi-illan klassikot => 3.6.2021 Avajaiskonsertti: Suvi-illan klassikot
4.6.2020 Avajaiskonsertti: Feldman, Goebel & Tapiola Sinfonietta => 10.6.2021 Matvejeff & Katajala & Tapiola Sinfonietta

Hyvitystä peruttujen konserttien lipun hinnasta voi hakea osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus/ kesäkuun loppuun mennessä.

Lipunmyynti ja toimet peruutustilanteessa

Lipunmyynti vuoden 2021 konsertteihin on käynnissä Lippu.fi verkkokaupassa ja toimipisteissä normaalisti. Tällä hetkellä myynnissä on rajallinen määrä lippuja siten, että turvavälit voidaan säilyttää konsertin aikana. Espoon tuomiokirkossa käytössä on joka toinen rivi ja penkkirivit täytetään vajaalla kapasiteetilla. Fidelio-oopperaan myydään yhden ja kahden hengen paikkoja turvaväleittäin.

Mikäli konsertteja jouduttaisiin uudelleen peruuttamaan tai siirtämään, lipunhaltijoille tarjotaan hyvitystä lipun hinnasta, poislukien käsittely- ja tilausmaksut.

Lisätiedot sähköpostitse info(at)urkuyofestival.fi.

Urkuyö ja Aarian hallitus on valinnut uudeksi taiteelliseksi johtajaksi Tuomas Katajalan

Urkuyö ja Aaria -festivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu kansainvälisesti hyvin menestynyt tenori Tuomas Katajala. Hän aloittaa kolmivuotiskautensa 1.9.2021. Taiteellisena johtajana toimivan Erkki Korhosen sopimuskausi päättyy tämän vuoden elokuun lopussa.

Tuomas Katajala on ansioitunut kansainvälisissä oopperarooleissa mm. Lontoon Royal Opera Covent Gardenissa, Berliinin valtionoopperassa Unter den Lindenissä, Hampurin valtionoopperassa Theatre an der Wienissä, Tel Avivissa Israelissa sekä Seatlessa Yhdysvalloissa. Kotimaassa Katajala on laulanut säännöllisesti keskeisissä lyyrisen tenorin rooleissa sekä Suomen Kansallisoopperassa että Savonlinnan Oopperajuhlilla. Katajalalla on myös vahva kirkkomusiikin tausta.

”On kunnia tulla osaksi menestyksekästä festivaalia, joka omaa ohjelmistollisesti vahvan ja monipuolisen traditon”, Katajala sanoo. Hänen laaja kokemuksensa kansainvälisestä festivaalityöskentelystä luo erinomaiset mahdollisuudet jatkaa Erkki Korhosen ansiokasta työtä ja tarjota Espoon keskiaikaisessa tuomiokirkon miljöössä korkeatasoisia klassisen ja kirkkomusiikin esityksiä.

Katso video, jossa kuullaan Erkki Korhosen ja Tuomas Katajalan haastattelu ja musiikkiesitys.

Tenori Tuomas Katajala

Tuomas Katajala on tällä hetkellä kansainvälisesti menestynein tenorimme maailmalla. Hän on vieraillut oopperarooleissa mm. Lontoon Royal Opera House Covent Gardenissa, Berliinin valtionoopperassa Unter den Lindenissä, Hampurin valtionoopperassa, Theatre an der Wienissä, Aix en Provencessa, Glyndebournessa, Tel Avivissa Israelissa, Berliinin Komische Operissa ja Seattlessa Yhdysvalloissa. Kotimaassa Katajala on laulanut säännöllisesti keskeisissä lyyrisen tenorin rooleissa sekä Suomen Kansallisoopperassa että Savonlinnan Oopperajuhlilla vuodesta 2006 lähtien.

Hänen ohjelmistossaan on yli 100 oratoriota ja konserttiteosta. Oratorio- ja liedlaulajana Katajala on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla Euroopassa ja Japanissa, mm. Avery Fisher Hall New Yorkissa, Royal Albert Hall Lontoossa, Laeiszhalle Hampurissa, Salle Pleyel ja Cité de la Musique Pariisissa, La Folle Journee Tokiossa ja Accademia Nazionale di Santa Cecilia Roomassa.

Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Matthias Pintscherin, Peter Schreierin, Vladimir Ashkenazyn, Esa-Pekka Salosen, Kent Naganon, Leif Segerstamin, Enrique Mazzolan, Sakari Oramon, Sir David Willcocksin, Mikko Franckin, Hannu Linnun ja Andrew Lawrence-Kingin kanssa.

Kevätkaudella 2021 Katajalan piti esiintyä jälleen solistina Lontoon Royal Opera House Covent Gardenissa, Wagnerin Lentävässä Hollantilaisessa Steuermannin ja Erikin roolissa, Opéra de Lyonissa, Ranskassa Der Freischütz -produktiossa Maxin roolissa sekä Erikin roolissa Tampereen Oopperan Lentävä Hollantilainen -produktiossa, mutta koronasta johtuen produktiot peruttiin. Hän esiintyy keväällä mm. evankelistana J.S. Bachin Johannes-passiossa Lissabonin Gulbenkiassa sekä Radion Sinfonian Orkesterin solistina Musiikkitalossa. Kesällä 2021 Katajala nähdään mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla kreivi Almavivana Rossinin Sevillan Parturissa ja hän esittää Turun Musiikkijuhlilla Schumannin Dichterliebe -laulusarjan.

Katajalalle on myönnetty Karita Mattila ja Martti Talvela -palkinnot sekä Sibeliuksen syntymäkotimitali. Hän on on esiintynyt solistina eri levy-yhtiöiden tuotannoissa, mm. Naxos, Bis, Ondine ja Alba. Tuorein levytys viime vuodelta on Beethovenin 9. Sinfonia Malmön Sinfoniaorkesterin kanssa Ondine -yhtiölle, kapellimestarina Robert Trevino.

Urkuyö ja Aaria -festivaalin kesässä tähtisolisteja ja Beethovenin Fidelio-ooppera

Urkuyö ja Aaria -festivaalia tähdittävät ensi kesänä korkeatasoiset laulutaiteilijat; Mirjam Helin -kilpailun voittanut baritoni Stefan Astakhov, tähtibaritoni Waltteri Torikka ja Euroopan oopperalavoillakin ihastuttanut Sami Luttinen. Tuomiokirkon holveissa kaikuvat myös soitinten sävelet: Helsingin Barokkiorkesterin yhtye esiintyy vieraanaan ranskalainen huippu-urkuri Benjamin Alard ja Tapiola Sinfonietta solistinaan viulisti Miriam Contzen ja johtajanaan huippukapellimestari Reinhard Goebel. Nuorta voimaa edustavat urkuvirtuoosit Jimi Järvinen, Arttu Selonen ja Aleksanteri Wallius. Jorma Panulan Peltomiehen rukous kuullaan itse säveltäjä-maestron johtamana. Konserttikesän kruunaa elokuussa Beethovenin ooppera Fidelio, jonka ajankohtaiset teemat puhuttelevat terävästi myös nykyajassa.

Urkuyö ja Aaria -festivaali valmistautuu toiveikkaana uuteen vuoteen julkaisemalla kesän 2021 festivaaliohjelmiston. Espoon tuomiokirkon keskiaikaisen kivikirkon tunnelmallisessa syleilyssä koetaan 3.6.–19.8. unohtumattomia myöhäisillan konserttielämyksiä ja harvinaislaatuisia taiteilijavieraita. Fidelio-ooppera esitetään Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa 24.–28.8. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Erkki Korhonen.

Tutustu kesän konserttiohjelmaan sivuiltamme täältä. Lisätietoja Fidelio-oopperasta täällä.
Liput sekä Espoon tuomiokirkon konsertteihin että Fidelio-oopperaan ovat myynnissä Lippupisteessä.

Konserttien siirtyminen kesältä 2020

Kesällä 2020 peruuntuneiden konserttien lippuja voi käyttää tulevan festivaalikesän korvaavissa konserteissa. Lippu.fi tiedottaa viime kesän lipunhaltijoita lipun käyttämisestä siirtyneessä konsertissa.

Valmistaudumme ensi vuoteen epävarmassa tilanteessa, ja siksi haluamme toimia jo nyt kaikin puolin vastuullisesti. Tämän vuoksi konserttilippuja myydään tällä erää rajoitetun kapasiteetin mukaisesti ja Espoon tuomiokirkossa vain osa riveistä on käytössä. Sen vuoksi ostetut paikat eivät välttämättä säily sellaisenaan. Lippu.fi asiakaspalvelu on yhteydessä niihin asiakkaisiin, jotka joudutaan siirtämään toiselle paikalle.

Seuraamme muuttuvaa koronatilannetta aktiivisesti ja teemme parhaamme, että ensi kesänä voimme tarjota musiikin iloa mahdollisimman turvallisessa ympäristössä. Mikäli tapahtuma jouduttaisiin uudelleen perumaan tai siirtämään, jokaiselle lipunostajalle tarjotaan hyvitystä ostetuista lipuista. Tulevan kesän lippuhankintoihin voi siis nyt ryhtyä turvallisin mielin!

Elokuun virtuaalikonsertissa oopperan voimaa!

Poikkeuksellinen virtuaalifestivaalikesä huipentuu Suomen kansallisoopperan kuoron voimannäyttöön. 52 laulajaa ja solistit täyttävät Espoon tuomiokirkon estradin johtajinaan kuoromestarit Marge Mehilane ja Marco Ozbič. Ohjelmassa on musiikillinen kavalkadi oopperakirjallisuuden helmiä suurista kuorokohtauksista kauneimpiin ooppera-aarioihin.

Konsertti radioidaan sekä esitetään maksutta Suomen kansallisoopperan virtuaalinäyttämö Stage24:n kautta:

YLE Radio 1 perjantaina 7.8. klo 19.02
Ensiesitys Stage24 torstaina 13.8. klo 19

Konsertti järjestetään yhteistyössä Suomen kansallisoopperan ja -baletin kanssa.

Linkki Linnunlaulua kesäyössä -virtuaalikonserttiin

Hyvä virtuaaliyleisö!

Tässä linkki illan konserttiin:

 

Ensiesitys alkaa klo 19!

Ensiesityksen jälkeen tallenne on katsottavissa Urkuyö & Aarian Youtube-kanavalla seuraavan vuoden ajan.

Nautinnollista konsertti-iltaa!