Uusi taiteellinen johtaja Tuomas Katajala aloittaa kolmivuotiskautensa

1.10.2021

Urkuyö ja Aaria -festivaali on valinnut uudeksi taiteelliseksi johtajakseen huipputenori Tuomas Katajalan. Katajala aloittaa kolmivuotiskautensa 1.9.2021. Urkuyö ja Aaria -festivaali odottaa ylpeydellä ja innolla kesän 2022 festivaalia, jonka taiteellisen sisällön Katajala suunnittelee.

Katajala on ansioitunut kansainvälisissä oopperarooleissa mm. Lontoon Royal Opera Covent Gardenissa, Berliinin valtionoopperassa Unter den Lindenissä, Hampurin valtionoopperassa Theatre an der Wienissä, Tel Avivissa Israelissa sekä Seattlessa Yhdysvalloissa. Kotimaassa Katajala on laulanut säännöllisesti keskeisissä lyyrisen tenorin rooleissa sekä Suomen Kansallisoopperassa että Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Tuomas Katajala on esiintynyt myös lukuisilla festivaaleilla mm. Euroopassa ja Japanissa. Vankka kokemus ja tuore näkemys mahdollistavat 36-vuotiaan, perinteikkään ja laajasti arvostetun festivaalin yhdistymisen laajakatseisen ammattilaisen nykyaikaiseen näkemykseen. Lopputuloksena osaamme odottaa jatkoa monimuotoiselle ja korkeatasoiselle konserttisarjalle, josta saamme nauttia Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa Katajalan suunnittelemana ensi kertaa kesällä 2022.

Urkuyö ja Aaria -festivaalin taiteellisena johtajana Tuomas Katajala seuraa kolmivuotisella sopimuksella Erkki Korhosta, jonka kausi huipentui kesän 2021 festivaaliin. ”On ilo jättää työ luottavaisin mielin Tuomakselle,” Korhonen toteaa kuusivuotisen kautensa päättyessä.