Kesäkuun konserttien striimaaminen mahdollisti musiikkielämykset tiukkojen koronarajoitusten aikana, mutta heinäkuusta eteenpäin Urkuyö ja Aaria -festivaali jatkuu taas yleisökonsertein Espoon tuomiokirkossa. Kesäkuun alusta elokuun loppuun kestävä klassisen musiikin festivaali järjestetään tänä vuonna 36. kerran. 

Kokoontumisrajoitusten lieventyessä Urkuyö ja Aaria -festivaalilla päästään nauttimaan korkeatasoisten taiteilijoiden esityksistä ja kesäillan tunnelmasta itse konserttipaikalla, Espoon tuomiokirkossa. Festivaali palaa heinä- ja elokuun ajaksi alkuperäiseen suunnitelmaansa, jossa konsertit järjestetään yleisökonsertteina, turvallisuusohjeet huomioiden. Kaikissa järjestelyissä noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n asettamia turvaväli- ja hygieniasäädöksiä. 

Lisäksi festivaaliohjelmaan tulee muutos: Jorma Panulan Peltomiehen rukous 8. heinäkuuta siirtyy järjestettäväksi syksyllä. Konserttiin ostetut liput käyvät sellaisenaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, tai niistä voi hakea halutessaan hyvitystä heinäkuun loppuun mennessä Lippu.fi ohjeiden mukaisesti. 

Heinä- ja elokuussa kilpailuvoittajia, improvisaatioita ja Fidelio-ooppera

Heinäkuun ohjelmassa nautitaan kansainvälisistä vieraista ja kilpailuvoittajista. Ranskalainen urkuri Benjamin Alard esiintyy Aapo Häkkisen ja Helsingin Barokkiorkesterin yhtyeen kanssa 1. heinäkuuta. Nuoret urkuvirtuoosit Jimi Järvinen, Arttu Selonen ja Aleksanteri Wallius täyttävät kirkon holvikaaret urkumusiikilla 15. heinäkuuta. Vuoden 2019 Mirjam Helin -laulukilpailun voittanut baritoni Stefan Astakhov esiintyy pianisti Kirill Kozlovskin kanssa 22. heinäkuuta, ja 29. heinäkuuta tuoreet Timo Mustakallio -kilpailun voittajat laulavat palkintokonsertissaan pianisti Tuula Hällströmin rinnalla. Elokuussa luvassa on Suomen Kansallisoopperan orkesterin vierailu, Sami Luttisen ja Tuula Hällströmin lied-konsertti ja konsertti, jossa improvisaation pyörteisiin heittäytyvät saksofonisti Esa Pietilä ja urkuri Pétur Sakari. Konserttikesä päättyy Beethovenin Fidelio-oopperaan 24.–28.8. Espoon kulttuurikeskuksessa.