Rakkaat musiikin ystävät!

Tänä haastavana ja pelottavanakin aikana tarvitsemme kauneutta, yhteisöllisyyttä ja iloa. Juuri näitä haluamme tarjota teille kesän konserteissamme ikiaikaisessa Espoon tuomiokirkon miljöössä, johon tuomme intiimit lied-konsertit, orkesterivieraat, kuorot ja kansainväliset huipputaiteilijat. 

Kesän ohjelmiston keskiössä on säveltäjä Franz Schubert, romantiikan ajan musiikin mestari. Avajaiskonsertissa kuullaan Schubertin suurin kirkkomusiikkiteos Messu Es-duuri sekä pienempi teos Intende voci tenorille ja kuorolle. Ohjelmassa on myös rakastettu laulusarja Winterreise sovitettuna tenorille ja orkesterille. 

Lisäksi haluamme nostaa esiin naiset taidemusiikin tekijöinä. Kuulemme mm. Alma Mahlerin, Clara Schumannin sekä 70-vuotisjuhlaansa viettävän Kaija Saariahon musiikkia. Leena Lehtolainen on kirjoittanut libreton Timo-Juhani Kyllösen monologioopperaan “Ilona Irti”, jossa käsitellään naisten kokemuksia ja sukupuolten välistä tasa-arvoa nyky-yhteiskunnassa.  

Toivon konserttiemme tarjoavan lohtua, voimaa ja elähdyttäviä hetkiä. Ilman yhteistä vuorovaikutusta ei taide olisi niin merkityksellistä ja uudestisyntyvää. 

Sydämellisesti tervetuloa! 

Tuomas Katajala
Taiteellinen johtaja
Urkuyö ja Aaria festivaali
Espoo