Ursula Langmayr, sopraano

Sopraano Ursula Langmayr syntyi Linzissä ja opiskeli Mozarteum University of Music and Performing Artsissa Saltzburgissa Ingrid Janser-Mayrin johdolla sekä laulua että oratoriota Wolfgang Holzmairin johdolla. Hän osallistui myös mestarikursseille mm. Jean Blivet’n, KS Robert Hollin ja Margaret Honeyn kanssa.

Hän tekee aktiivista yhteistyötä tunnettujen kapellimestarien, orkestereiden ja taiteilijoiden kanssa kuten Dennis Russell Davies, Silvain Cambreling, Emilio Pomàrico, Jonathan Nott, Ricardo Chailly, Johannes Kalitzke, Beat Furrer, Russell Ryan, Paul Gulda, Erwin Ortner, Klangforum Wien, Bruckner-orkesteri, Ensemble Recherche, Wienin filharmonikot, RSO, Baijerin radion orkesteri. Hän on esiintynyt kansallisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla kuten Wien Modern, Wiener Festwochen, Steirischer Herbst, styriarte, Bregenz Festival, Salzburg Festival, Carinthian Summer, Holland Festival, Märzmusik Berlin, Warsaw Autumn, Wagner Festival Wels, Kauniaisten Musiikkijuhlat sekä Swabian Music Spring.

Langmayria on usein esiintynyt konserteissa muun muassa Yhdysvalloissa, Japanissa, Kiinassa, Uudessa-Seelannissa, Venäjällä, Italiassa, Sloveniassa, Sveitsissä, Saksassa, Luxemburgissa, Suomessa, Puolassa, Bulgariassa, Kyproksella, Serbiassa ja Bosniassa. Hän on opettanut laulua ja äänenkäyttöä University of Music and Performing Arts Wienissä vuodesta 2016 lähtien ja on kysytty puhuja kansainvälisillä mestarikursseilla.