Total Cello Ensemble

Total Cello Ensemble – kuuden huippusellistin uniikki yhtye kaataa musiikillisia raja-aitoja klassisesta viihteeseen. Selloilla käydään Formula-kisoja tai heittäydytään huumaavien tangojen vietäväksi – 30 vuotta selloja säästämättä, laadusta tinkimättä!

Yhtyeellä on laaja ohjelmisto virsistä ja klassisesta kevyeen viihdemusiikkiin, Sibeliuksen Jääkärinmarssista Lapin erämaajärven äänimaisemiin. Niin suomalaiset ja argentiinalaiset tangot kuin tunteikkaat ooppera-aariat taipuvat näiden huippumuusikoiden käsittelyssä sykähdyttäväksi kokonaisuudeksi, jossa sellon ilmaisuasteikko ja sointimaailma laajenevat ennennäkemättömiin mittoihin.

Yhtyeellä on ollut 30-vuotisen musiikkiuransa aikana yhteensä noin viisisataa esiintymistä konserttisaleilla, kirkoissa, useilla festivaaleilla ja musiikkiviikoilla sekä pienoiskonsertteja yrityksissä, yksityishenkilöiden merkkipäivillä ja muissa juhlatilaisuuksissa.

Total Cello Ensemblen perusti sellisti-sellonsoiton opettaja, lehtori emeritus Hannu Kiiski vuonna 1994 Sibelius-Akatemian selloluokkansa oppilaista vastapainoksi klassisen musiikin opiskelijan usein sangen yksinäiselle puurtamiselle. Kokoonpanoon on vuosien varrella kuulunut kaikkiaan 36 soittajaa. Hannu Kiiski palkittiin Pro Finlandia -mitalilla 2023 uraauurtavasta työstään musiikin hyväksi.

Total Cello Ensemblen sellistit
Hannu Kiiski, Sibelius-Akatemian sellonsoiton lehtori, emeritus
Tuomas Ylinen, Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti
Tuomas Lehto, Radion sinfoniaorkesterin soolosellisti
Tomas Nuñez, Radion sinfoniaorkesterin soolosellisti
Samuli Peltonen, Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolosellisti
Jussi Vähälä, Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolosellisti