Tapiolan kamarikuoro

Espoolainen Tapiolan Kamarikuoro on perustamisestaan v.1983 lähtien kuulunut suomalaisten kuorojen kärkikastiin. Kuoron taiteellisina johtajina ovat toimineet mm. Eric-Olof Söderström ja Juha Kuivanen sekä vuodesta 1998 lähtien kapellimestari, musiikin tohtori Hannu Norjanen. Vierailevina johtajina eri produktioissa ovat toimineet mm. Harry Christophers, Paul Hillier sekä Peter Schreier. Kuoron ohjelmisto on laaja ulottuen barokista nykymusiikkiin, erityisosaamisenaan romanttinen ja uudempi kuoromusiikki.

Kuoro konsertoi pääosin pääkaupunkiseudulla, mutta aika ajoin muuallakin: vuosina 2013-2015 kuoro oli Kuhmon Kamarimusiikkifestivaalin vakiovieras ja ulkomaan konserttimatkoja on viime vuosina tehty mm. Yhdysvaltoihin, Saksaan, Tanskaan, Ruotsiin sekä Taiwaniin. Kuoro tekee säännöllistä yhteistyötä ammattiorkestereiden kuten Radion Sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja Suomalaisen Barokkiorkesterin kanssa. Helsingin Juhlaviikkojen konserteissa kuoro on vuosien varrella esiintynyt monta kertaa.

Tapiolan kamarikuoro on levyttänyt vuosien varrella toistakymmentä kertaa, mm. Toivo Kuulan, Jean Sibeliuksen sekä Leevi Madetojan a cappella -sekakuoroteosten kokonaislevytykset, ja Jaakko Mäntyjärven Salvat sekä siihenastisen tuotannon käsittänyt Eclectica-levy. Kuoron v 1995 julkaisemaa Krzysztof Pendereckin Sacred Choral Works -levyä on myyty maailmanlaajuisesti yli 25 000 kpl. Kuoro on lisäksi ollut mukana mm. Kaija Saariahon La Passion de Simone sekä Oltra Mar -levytyksissä.