Lohjan kaupunginorkesteri

Lohjan kaupunginorkesteri

Vuonna 1964 perustettu Lohjan kaupunginorkesteri on dynaaminen 12 vakituisen muusikon runko-orkesteri, joka täydentyy tarvittaessa freelancervoimin kamari- tai sinfoniaorkesteriksi. Monen huippukuoron ja tähtisolistin luotto-orkesteri on esiintynyt mm. Jose Carreraksen, Placido Domingon, Rolando Villazonin, Andrea Boccellin sekä Il Divo -tenoreiden kanssa. Orkesterin taiteellinen johtaja on kapellimestari-viulisti Jukka Untamala.

Ohjelmistossaan Lohjan kaupunginorkesteri liikkuu portaattomasti Marzi Nymanin rytmeistä Peter Maxwell Daviesin oopperaan tai barokista elokuva- ja pelimusiikkiin. Orkesterin koti on 510-paikkainen Laurentius-sali Lohjan keskustassa, mutta se esiintyy myös alueen kirkoissa ja saattaa joskus tulla vastaan vaikkapa kauppakeskuksissa. Orkesterin konserteissa käy vuosittain n. 30 000 kuulijaa.

Aktiivisena alueellisena toimijana Lohjan kaupunginorkesteri on kysytty vieras erilaisissa tapahtumissa, kuten Lux Musicae-festivaalilla Siuntiossa ja kansainvälisen LEAD! Akatemiankesäkonserteissa Fiskarsissa. Orkesterin vakiintuneita yhteistyökumppaneita ovat kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut kulttuuritoimijat. Palvelutalot ja päiväkodit ovat orkesterille tärkeitä konserttipaikkoja.