Jenny Carlstedt

Jenny Carlstedt, sopraano

Ahvenanmaalainen mezzosopraano Jenny Carlstedt opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Lontoon Guildhall School of Music and Drama’ssa. 2015 hän teki ylistetyn USA:n debyyttinsä Esa-Pekka Salosen johtaman Chicagon sinfoniaorkesterin solistina Debussyn Pelléas et Mélisande -oopperan Mélisandena.

Vuosina 2002-2016 Carlstedt oli kiinnitettynä Frankfurt am Mainin oopperan solistikuntaan kartuttaen yli 50 roolin repertoarin. Ennen kaikkea hän teki itsensä tunnetuksi Mozart-laulajana ja lauloi keskeiset mezzoroolit. Carlstedt on vieraillut Euroopan eri oopperataloissa ja on kysytty solisti aina vanhasta musiikista (Bach Collegium Stuttgart) moderniin (Ensamble Modern) saakka.

Useiden ulkomaan vuosien jälkeen Carlstedt on palannut kotiseudulleen Ahvenanmaalle ja jatkaa uraansa freelance-laulajana Suomen ja Euroopan musiikkielämässä. Säännölliset vierailut Kansallisoopperassa saavat jatkoa kaudella 2022-23 kun Jenny laulaa pääosan Kaija Saariahon oopperassa Innocence. Samassa roolissa hän debytoi myös Lontoon Covent Gardenissa. Syksyllä 2022 Jenny laulaa ensimmäisen kerran Brangänen roolin oopperassa Tristan ja Isolde Helsingin kaupunginorkesterin kanssa Susanna Mälkin johdolla.

Kuva: Markus Broman Photography

www.jennycarlstedt.com