Elias Nyman, viulu

Elias Nyman on opiskellut Ilja Gringoltsin luokalla Zürichin taidekorkeakoulussa, jossa hän on menestyksekkäästi suorittanut musiikin maisterin tutkinnon lisäksi solistin erikoisopinnot. Hän on myös valmistunut Sibelius-Akatemiasta, jossa hänen opettajinaan toimivat Antti Tikkanen ja Merit Palas, sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, jossa opettajana toimi Anatoli Melnikov. Vanhassa musiikissa häntä ovat opastaneet mm. Monika Baer, Michael Biehl ja John Holloway.

Nyman on toiminut konserttimestarina mm. Mikkelin kaupunginorkesterissa ja Lapin kamariorkesterissa sekä hän on soittanut solistina Suomen lisäksi mm. Sveitsissä, Saksassa ja Tšekissä. Nyman on esiintynyt mm. Raphael Wallfischin, Jonathan Stockhammerin, Marc Kissóczyn, Erkki Korhosen, Marko Hilpon, Helena Juntusen, Alexander Boldachevin, Jaakko Kortekankaan, Kari Kriikun, Ari Angervon, Raimo Sirkiän ja Cynthia Makrisin kanssa. Häntä on myös kuultu useilla festivaaleilla, kuten Espoon Urkuyö & Aaria, Kaivos, Luosto Soi!, Varkauden KesäKlassinen sekä Focus Contemporary – Zürich West. Varusmiespalveluksensa Nyman suoritti Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnassa vuonna 2008.

Nymania ovat tukeneet mm. Martin Wegeliuksen muisto -säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Zangger-Weber-Stiftung, Paulon Säätiö, Vpl. Pyhäjärvi-Säätiö, Lions Club Muurame sekä Taike. Hän soittaa jyväskyläläisen Mika Lahtisen vuonna 2012 rakentamalla viululla.