Aurora Marthens, sopraano

Espoolainen sopraano Aurora Marthens (1992) on Wienin Valtionoopperan oopperastudion jäsen siirtyen ensi kaudella talon ensemble solistikuntaan. Marthens debytoi Berliinin Filharmonisen orkesterin kanssa helmikuussa 2020 Suor Genovieffan roolissa G. Puccinin Suor Angelica-oopperassa. Keväällä 2019 hän debytoi Madridissa Orquesta y Coro Nacionalin kanssa sopraanosolistina E. Griegin teoksessa “Peer Gynt”.

Suomessa Marthens on konsertoinut aktiivisesti solistina mm. teoksissa Rossinin Stabat Mater Urkuyö ja Aaria -festivaalilla Tapiola sekä Mozartin Requiem -teoksessa Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Marthens on laulanut myös mm. Turun kaupunginorkesterin “Nuorten Solistien” konsertissa, sekä New Yorkissa, Carnegie Hallin Kurt Weill -salissa “Young Talents” -konsertissa keväällä 2014.

Oopperadebyyttinsä hän teki keväällä 2018 G. Donizettin “Rita”-oopperassa. Hän on voittanut yhdessä pianisti Elias Miettisen kanssa ensimmäisen Helsinki Lied -kilpailun vuonna 2015 sekä Savonlinnan Oopperajuhlien Timo Mustakallio -kilpailun vuonna 2017. Lisäksi hän on kilpaillut vuonna 2018 järjestetyssä kansainvälisessä Glyndebourne Opera Cup- kilpailun semifinaalissa ja sijoittunut kolmannelle sijalle kansallisessa Lappeenrannan laulukilpailussa vuonna 2019.