Festivalen Orgelnatt & Aria 2.6.–25.8.2022

Den unika nattkonsertfestivalen Orgelnatt och aria bjuder på mångsidig klassisk musik alla torsdagskvällar hela sommaren i Esbo medeltida stenkyrka. Den historiska miljön vid Esbo å och de sena sommarkvällarna skapar en stämningsfull inramning för de högklassiga konserterna med några av de främsta artisterna i Finland och i hela världen. Välkommen!

”Våra sommarkonserter bjuder på intima lied-konserter och framföranden av orkestergäster, körer och internationella toppartister. Jag hoppas att våra konserter skänker er livgivande ögonblick av tröst och styrka. Utan gemenskap och samverkan skulle inte konsten vara så betydelsefull och upplyftande.”  – Tuomas Katajala, Konstnärdig ledare

Program

Torsdag 11.8.2022 kl. 21
Finlands Nationalopera: Opera Gospel

Finlands Nationaloperas kör och solister kastar sig in i tonerna av gospelmusik under ledning av Marge Mehilane och Jukka Nykänen Band.

LÄS MER

Torsdag 18.8.2022 kl. 21
“Ilona Irti” Monologopera op. 100

Uruppförandet av festsivalens Urkuyö & Aaria beställningsverk. Vi hör sopranen Aurora Marthens som solist i monologoperan komponerad av Timo-Juhani Kyllönen och skriven av Leena Lehtolainen.

LÄS MER

Torsdag 25.8.2022 kl. 21
Venetsiansk afton – Finländska Barockorkestern

FiBO:s konsert är en fest för barockorkesterns fylliga toner. Violinist och lied är Kreeta-Maria Kentala. På programmet Händels Vattenmusik och Fyrverkerimusik samt Johann Sebastian Bachs orkesterserier.

LÄS MER
Alla concerterna