Festivalen Orgelnatt & Aria 2.6.–25.8.2022

Den unika nattkonsertfestivalen Orgelnatt och aria bjuder på mångsidig klassisk musik alla torsdagskvällar hela sommaren i Esbo medeltida stenkyrka. Den historiska miljön vid Esbo å och de sena sommarkvällarna skapar en stämningsfull inramning för de högklassiga konserterna med några av de främsta artisterna i Finland och i hela världen. Välkommen!

”Våra sommarkonserter bjuder på intima lied-konserter och framföranden av orkestergäster, körer och internationella toppartister. Jag hoppas att våra konserter skänker er livgivande ögonblick av tröst och styrka. Utan gemenskap och samverkan skulle inte konsten vara så betydelsefull och upplyftande.”  – Tuomas Katajala, Konstnärdig ledare

Program

Tuomas Katajala

Torsdag 30.6.2022 kl. 21
Schuberts Winterreise – Tuomas Katajala & Lojo stadsorkester & Jukka Untamala

Kompositör, kampellmästare Hans Zenders arrangemang av Schuberts älskade sångserie Winterreise framförs av tenor Tuomas Katajala, Lojo Stadsorkester och kapellmästare Jukka Untamala.

LÄS MER

Torsdag 7.7.2022 kl. 21
Recital – Andrei Kymach & Hans-Otto Ehrström

Recital med baryton Andrei Kymach, vinnaren i The BBC Cardiff Singer of the World sångtävling år 2019, och den högt ansedda pianisten Hans-Otto Ehrström.

LÄS MER

Torsdag 21.7.2022 kl. 21
Saariahos Saarikoski-sånger – Anu Komsi & Pia Värri

Anu Komsi och Pia Värri bjuder på Kaija Saariahos fenomenala Saarikoski-sångserie i Esbo.

LÄS MER
Vincent Dubois, urut

Torsdag 28.7.2022 kl. 21
Orgelnatt – Vincent Dubois & Pétur Sakari

Virtuos orgelkonsert med två fantastiska orgelkonstnärer. Esbo domkyrkas konsertorgel ljuder med fyllig och kraftfull glans i sommarnatten.

LÄS MER
Muusikko Iiro Rantala

Torsdag 4.8.2022 kl. 21
Iiro Rantala & Duo Tiksola Co.

Vi hör Iiro Rantala samt Duo Tiksola, dvs. Minna Pensola och Antti Tikkanen med vänner i augustinatten. Låt dig hänföras av Mozart i Rantalas fräscha tolkning.

LÄS MER

Torsdag 18.8.2022 kl. 21
“Ilona Irti” Monologopera op. 100

Uruppförandet av festsivalens Urkuyö & Aaria beställningsverk. Vi hör sopranen Aurora Marthens som solist i monologoperan komponerad av Timo-Juhani Kyllönen och skriven av Leena Lehtolainen.

LÄS MER
Alla concerterna