Pianisti Ilkka Paananen konsertoimaan yhdessä baritoni Jorma Hynnisen kanssa

Pianisti Ilkka Paaananen konsertoi huomenna Urkuyö ja Aariassa yhdessä baritoni Jorma Hynnisen kanssa. Konsertissa kuullaan Toivo Kuulan ja Oscar Merikannon lauluja.
Konsertissa on poikkeuksellisesti väliaika ja konsertin kokonaiskesto on noin 90 min.

Paananen opiskeli pianonsoittoa Kuopion Konservatoriossa,Sibelius-Akatemiassa sekä yksityisesti Lontoossa. Paananen voitti Maj Lind -kilpailun ensimmäisen
palkinnon v.1982 ja sai tanskalaisen Sonning-säätiön nuoren muusikon palkinnon pari vuotta myöhemmin. Paananen on tullut tunnetuksi erityisesti laulajien pianistipartnerina.Konserttimatkat ovat ulottuneet moniin Euroopan maihin,Kaukoitään,Yhdysvaltoihin,Meksikoon,Chileen,Taiwanille ja Kiinan suuriin ja vähän pienempiinkin kaupunkeihin.Yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Dilber,Elina Garanca,Jorma Hynninen,Kaludi Kaludow,Jaakko Kortekangas,Seppo Ruohonen,Jaakko Ryhänen ja Matti Salminen. Viime vuosien aikana Paananen on konsertoinut sopraano Soile Isokosken kanssa mm. Pariisissa,Genevessä,USA:ssa Newportin festivaaleilla sekä useaan otteeseen Lontoon Wigmore Hallissa ja Itävallan Schubertiaadeilla. Ilkka Paananen on ollut osallisena monissa taiteiden välisissä esityksissä,televisio-ohjelmissa ja muutamissa elokuvaprojekteissa. Hänen soittoaan voi kuulla kymmenillä äänilevyillä.

 

TO 19.7. KLO 21.00 ESPOON TUOMIOKIRKKO

LAULUN TENHOA
Suomalaisen laulutaiteen suuren Äänen vaikuttavat tulkinnat saavat kesäillan tunnelman väreilemään!

JORMA HYNNINEN, baritoni
ILKKA PAANANEN, piano  
(PÉTUR SAKARI, urut, sairastunut. Päiv. ke 18.7. klo 15.30)

OHJELMA

Merikanto – Kuula

Kokonaiskesto n. 1h 25 min. (väliaika)

 

Share Button