Myllys Jussi

Tenori Jussi Myllys esiintyy monipuolisesti niin ooppera-, konsertti- kuin liedlaulajana ohjelmiston ulottuessa barokista kantaesityksiin. Sibelius-Akatemian opintoja seurasi vuosi vaihto-opiskelijana Berliinissä, jonka jälkeen hän sai solistikiinnityksen Frankfurtin Oopperaan vuosiksi 2006-2009. Sittemmin hän on kuulunut Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinin solistikuntaan.

Hän on vieraillut mm. Geneven, Napolin, Barcelonan ja Pariisin oopperoissa, Baijerin Valtionoopperassa Münchenissä, Berliinin Komische Operissa, Dresdenin Semperoperissa, Edinburghin Festivaaleilla, Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla, rooleinaan esimerkiksi Tamino, Belmonte, Lenski, Tom Rakewell ja Lucio Silla, sekä Freischützin Max Strasburgin oopperassa. Hän on esiintynyt useiden tunnettujen kapellimestareiden johdolla, kuten Kent Nagano, Daniele Gatti, Esa-Pekka Salonen, Adam Fischer ja Zubin Mehta.

Myllyksen laajassa oratorio- ja konserttiohjelmistossa ovat mm. Bachin passioiden Evankelistat, Brittenin Serenade, Haydnin Luominen ja Verdin Requiem. Hänen levytyksiinsä kuuluvat Beethovenin Kristus öljymäellä ja Mahlerin Das Lied von der Erde. Hän on esiintynyt Mozartin Requiemissä Tokiossa RIAS-kamarikuoron solistina, Johannes-passiossa Prahassa Peter Schreierin rinnalla sekä Haydnin Harmoniemessessä Helmuth Rillingin johdolla Vatikaanin Pietarinkirkossa.

Lied-konsertteja Myllys on laulanut mm. Lontoossa, Frankfurtissa, Berliinissä ja Tallinnassa sekä Meiringenin musiikkiviikoilla ja Kuhmon kamarimusiikkijuhlilla.

Esiintyy:
24.–28.8. Ludwig van Beethoven: Fidelio