Laivuori Jaakko

Jaakko Laivuori aloitti viulunsoiton seitsemänvuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Kamarimusiikista ja orkesterisoitosta kiinnostunut nuorukainen vaihtoi 19-vuotiaana soittimekseen alttoviulun.

Ammattiopintonsa Laivuori aloitti Sibelius-Akatemiassa vuonna 2010. Hän pääsi Ilari Angervon ja myöhemmin Atte Kilpeläisen oppiin esittävän säveltaiteen koulutusohjelmaan. Vuonna 2013 tie vei Erasmus-vaihto-opintoihin Folkwang Universität der Künste -taideyliopistoon Esseniin, Saksaan professori Gareth Lubben luokalle. Essenissä suoritetun musiikin kandidaatin tutkinnon jälkeen Laivuori aloitti maisteriopintonsa vuonna 2016 Berliinissä Universität der Künste -taideyliopistossa professori Julia Rebekka Adlerin luokalla. Laivuori on täydentänyt opintojaan mestarikursseilla, joilla hänen opettajiaan ovat olleet mm. Nobuko Imai, Hartmut Rohde, Thomas Riebl, Barbara Westphal, Hans-Peter Ochsenhofer, Csaba Erdelyi ja Juan-Miguel Hernandez. Kamarimusiikkia Laivuori opiskelee tällä hetkellä saksalaisen Artemis-kvartetin kanssa. Opintoja on kertynyt myös mm. Sarah Willisin, Robert Nagyn, Peter Rainerin, Dirk Mommertzin, Andreas Reinerin, Marko Ylösen ja Teemu Kupiaisen opissa.

 Laivuori on ollut vuodesta 2011 lähtien avustajana Radion Sinfoniaorkesterin ja Helsingin Kaupunginorkesterin riveissä. Keväällä 2018 hän toimi Porin Sinfonietan äänenjohtajana. Lisäinspiraatiota hänelle on tuonut mahdollisuus soittaa lukuisten kapellimestareiden johdolla, kuten Valery Gergievin, Kent Naganon ja Tugan Sokhievin. Kansainvälisten opintojen ansiosta Laivuori on päässyt esiintymään ympäri maailmaa, esimerkiksi Japaniin, Yhdysvaltoihin ja Etelä-Afrikkaan.

Esiintyy:
8.7. Jorma Panula: Suvivesper – Peltomiehen rukous