Korhonen Erkki

Pianotaiteilija Erkki Korhonen (s. 1956) suoritti pianodiplominsa Sibelius-Akatemiassa 1983. Hän täydensi opintojaan useiden opettajien johdolla ja erikoistui oopperakorrepetitioon. Korhonen on opet- tanut musiikkiopistoissa ja konservatorioissa ympäri Suomea ja toiminut pianonsoiton sekä lied- ja ka- marimusiikin opettajana Sibelius-Akatemiassa, jossa hänet nimitettiin korrepetition lehtoriksi 1989. Erkki Korhonen kutsuttiin Zürichin oopperan kansainvä- lisen oopperastudion johtajaksi 1997.

Viimeksi hänet on kutsuttu pitämään mestarikursseja Weimarin Lyric Opera Studioon ja Shanghain konservatorioon. Erkki Korhonen on esiintynyt Euroopassa, Israelissa, Intiassa ja Pohjois-Amerikassa ja tehnyt lukuisia radio- ja TV-nauhoituksia.

Erkki Korhonen toimi Suomen Kansallisoopperan pääjohtajana vuosina 2001–2007. Korhonen oli vuonna 2011 perustetun Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johtaja ja hän toimi Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden projektiryhmän varapuheenjohtajana. Erkki Korhoselle on myönnetty Hämeenlinnan ja Helsingin kaupunkien musiikkipalkinto ja Sibeliuksen syntymäkotimitali sekä Pro Finlandia -mitali (2015).

Urkuyö ja Aaria -festivaalin taiteellisena johtajana Korhonen aloitti syyskuussa 2016.

Esiintyy:
17.6. Kesäyön sävelsäihkettä
24.6. Juhannusiltamat