TO 25.8.2022 KLO 21:00
Venetsialaiset – Suomalainen Barokkiorkesteri

Liput 45 / 35 / 15 €
Eläkeläiset, työttömät ja varusmiehet 42 / 32 €
Opiskelijat ja alle 18-vuotiaat 15 €
+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus www.lippu.fi)

Myynnissä Lippu.fi ja ovelta 1,5 h ennen konserttia

Osta lippu

Suomalainen barokkiorkesteri
Kreeta-Maria Kentala, viulu ja liidaus

Händel, Viljami Niittykoski

FiBOn konsertti on täyteläisen barokkiorkesterisoinnin juhlaa! Georg Friedrich Händelin Vesimusiikki (Water Music) ja Ilotulitusmusiikki (Music for the Royal Fireworks) ovat ikonista musiikkia barokkiorkesterille, täynnä ilmavaa tanssillisuutta, puhaltimien kujerrusta ja viehkeitä kuvioita. Händelin Vesimusiikki on pitkään kuulunut barokkiohjelmiston ikisuosikkeihin. Se oli jo omana aikanaan suuri hitti, josta esitettiin erilaisia versioita Lontoon teattereissa ja musiikkisaleissa. Lisäksi konsertissa kuullaan kaustislaisen viulupelimannin, säveltäjän ja pelimanniperinteen säilyttäjän Viljami Niittykosken (1895–1985) teoksia.

Sekä Vesimusiikki että Ilotulitusmusiikki ovat ranskalaishenkistä, ulkoilmaan tarkoitettua hoviviihdykettä: Vesimusiikki-sarjat syntyivät säestämään kuninkaallista veneretkeä Thames-joella kesällä 1717, Ilotulitusmusiikki taas oli osa suurta puistojuhlaa vuonna 1749, jolla juhlistettiin Aachenin rauhansopimusta. Ilotulitusmusiikissa kaikuvat sodan ja rauhan teemat, ja Vesimusiikki saa raittiin ilman tuulahduksen rivakoista tanssinumeroista ja käyrätorvien toitotuksesta.

Vesimusiikkia varten peräti 50-henkinen orkesteri oli ahtautunut veneeseen, joka eteni joella kuninkaan veneen rinnalla. Kuningas Yrjö I oli ihastuksissaan Händelin aikaansaannoksesta, ja soitatti sarjoja yhä uudelleen retken ja siihen liittyneen illallisen aikana. Soitto kiiri yli veden, ja joki tungeksi veneileviä kuulijoita, jotka halusivat saada osansa suloisesta musiikista.

Konsertti on osa Espoon kaupungin 50-vuotisjuhlavuotta juhlistavaa Espoo juhlii! -viikkoa.

Konserttikahvila avoinna kello 19.30–22
Taiteilijatapaaminen kello 20

Konsertin kesto n. 1h 45 min, sis. väliaika

Ohjelma

Georg Friedrich Händel (1685–1759):
Vesimusiikki (Water Music)
Ilotulitusmusiikki (Music for the Royal Fireworks)

Viljami Niittykoski (1895–1985):
Kesän muisto
Kaustislainen marssi
Tunnelmasta toiseen
Vauhdin hurmaa

Taiteilijat