TO 18.7.2024 KLO 21:00
The Deer’s Cry – Vox Clamantis

Liput 45 / 35  / 15 €
Eläkeläiset, työttömät ja varusmiehet  42 / 32 / 15 €
Opiskelijat ja alle 18-vuotiaat 15 €
+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus)

Myynnissä Lippu.fi ja ovelta 1,5 h ennen konserttia

Osta lippu

VOX CLAMANTIS Grammy-palkittu virolainen lauluyhtye koostuu neljästätoista laulajasta, jotka jakavat intohimonsa gregoriaaniseen lauluun, varhaiseen polyfoniaan ja nykymusiikkiin. Kapellimestari Jaan-Eik Tulven vuonna 1996 perustama yhtye on saanut sekä kriitikkojen että yleisön kehuja ainutlaatuisesta soundistaan ja merkityksellisistä tulkinnoistaan.

Yhtyeen musiikillisen ajattelun juuret ovat syvällä vanhan eurooppalaisen musiikin perinteessä, mutta myös balttilaisen nykymusiikin esittäminen muodostaa Vox Clamantisin ohjelmiston ydinteeman. Aikamme tärkeimpiin säveltäjiin kuuluva Arvo Pärt ​​on säveltänyt useita teoksia Vox Clamantisin kantaesitettäväksi. Helena Tulvesta on vuosien saatossa tullut yksi Vox Clamantisin kotisäveltäjistä ja hänen omaleimainen värikäs musiikillinen kielensä on kehittynyt yhdessä yhtyeen kanssa.

THE DEER’S CRY –konsertin ohjelma yhdistää 1800 ja 1900 -lukujen virolaiset säveltäjät Cyrillus Kreekin, Mart Saaren, Arvo Pärtin ja Helena Tulven.
Konsertti saa alkunsa gregoriaanisesta laulusta, joka johdattelee meidät kiireettömään, rauhoittavaan, ehkä meditatiiviseenkin kokemukseen keskiaikaisessa kivikirkossa. Arvo Pärtin näennäisen yksinkertaiset, mutta kerrokselliset teokset palkitsevat tunnetasolla. Cyrillus Kreek ja Mart Saar olivat aikalaisia ​​ja jakoivat kiinnostuksensa virolaiseen kansanlauluun – heidän teoksensa perustuvat usein perinteisiin melodioihin. Cyrillus Kreek keskittyi sävellyksissään pyhiin teemoihin, kun taas Mart Saar sai inspiraationsa luontoteksteistä ja ekspressionistisesta runoudesta. Molemmilla säveltäjillä on ainutlaatuinen harmonian taju.
 

Espoon tuomiokirkko
Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo

Ohjelma

Gregorian antiphon – Mandatum novum 

Cyrillus Kreek (1889-1962) – Song of David No. 121. The Sun Shall not Smite Thee 

Mart Saar (1882-1963) – How It Happened 

Arvo Pärt (1935-) – O Holy Father Nicolas 

Cyrillus KreekFrom Heaven Above to Earth I Come 

Helena Tulve (1972-) – Gloria 

Mart Saar – You Went Too Far 

Arvo Pärt – Zwei beter 

Mart SaarFallow (Sööt)  

Arvo Pärt – Nunc dimittis  

Cyrillus KreekBy the Rivers of Babylon 

Cyrillus Kreek – Do the Birds Worry? 

Arvo Pärt – The Deer’s Cry 

Mart Saar – Oak-Tree, Why Are You Crying? 

Arvo Pärt – And I Heard the Voice 

Taiteilijat