TO 14.7.2022 KLO 21:00
Jorma Panula – Peltomiehen rukous

Liput 45 / 35 / 15 €
Eläkeläiset, työttömät ja varusmiehet 42 / 32 / 15 €
Opiskelijat ja alle 18-vuotiaat 15 €
+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus www.lippu.fi)

Myynnissä Lippu.fi ja ovelta 1,5 h ennen konserttia

Osta lippu

Huom! Jorma Panula: Peltomiehen rukous on siirtynyt kesältä 2021. Viime kesän liput käyvät tässä konsertissa sellaisenaan.

Elja Puukko, baritoni
Naiskuoro Timotei, valmennus Anneli Julen
Elias Nyman, 1.viulu
Elias Lassfolk, 2.viulu
Saara Kurki, alttoviulu
Basile Ausländer, sello
Johtaa Jorma Panula

Jorma Panulan säveltämässä ja Pekka Santalan kirjoittamassa teoksessa peltomies kohtaa kirkon hiljaisuudessa mieltään painaneen muiston, jossa isoisänsä isä ajoi oveltaan pois kolme nälkäistä ja rääsyistä huutolaispoikaa antamatta heille ruokaa. Peltomies pääsee sovintoon itsensä ja menneisyytensä kanssa ja hänelle selviää oman työnsä merkitys kyntää, kylvää, niittää ja korjata. Uudistunein mielin hän puhkeaa ylistysvirteen, johon kirkkokansa yhtyy. Tärkeä viesti oikeudenmukaisuudesta on ajankohtainen yhä 37 vuoden jälkeen.

Teoksen tarina sai alkunsa Ilmajoen vanhalta hautausmaalta, jonka hautakivet muistuttavat 1800-luvun tuhoisista nälkävuosista. “Löydettiin aihe, semmoinen pieni hautuumaa, johon on haudattu kakaroita 1800-luvulla”, teoksen johtava säveltäjä-maestro Jorma Panula kertoo. ”Lukoo sen libreton, kuvitteloo asian, siinä on niin paljon tunnelmaa ja asiaa, jotta siitä vaan visertämähän”, Panula kuvaa sävellysprosessia omaan panulamaisen tyhjentävään tyyliinsä.

Teos kantaesitettiin Kurikan kirkossa vuonna 1984 ja sitä on sittemmin esitetty myös ulkomailla ja ympäri kotimaata.

Taiteilijatapaaminen kello 20

Konsertin kesto 60 min

Taiteilijat