Kauppinen Tatu

Tatu Kauppinen opiskelee sellonsoittoa Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Marko Ylönen. Aikaisemmin hän on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Hannu Kiiskin oppilaana. Hän on saanut lisäopintoja lukuisilta mestarikursseilta, opettajinaan mm. Ola Karlsson, Jian Wang, Ivan Monighetti sekä Arto Noras.

Kauppinen on osallistunut sellokilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on saavuttanut 3. sijan Young Virtuosos -kilpailussa Bulgariassa vuonna 2017 ja erikoispalkinnon Turun sellokilpailussa vuonna 2018. Tatu on esiintynyt myös orkesterisolistina mm. Kamarikesä-festivaalilla sekä Wegelius-kamariorkesterin kanssa.

Kauppinen toimii säännöllisesti kamarimuusikkona, ja hän on esiintynyt monilla suomalaisilla klassisen musiikin festivaaleilla, joista mainittakoon Kuhmon Kamarimusiikki, Naantalin musiikkijuhlat, Hauhon musiikkijuhlat sekä Kauniaisten musiikkijuhlat. Tatu on esiintynyt myös Helsingin kaupunginorkesterin kamarimusiikkisarjassa. Hän on Seele-jousikvartetin jäsen. Kvartetti on palkittu kilpailuissa sekä Suomessa, että ulkomailla. Vuonna 2019 Radio Classic nimitti kvartetin ”vuoden yhtyeeksi” Tempo-palkinnolla. Kvartetti toimii Kauniaisten musiikkijuhlien residenssiyhtyeenä.

Kauppisella on käytössään yksityishenkilön lainaama Pierre & Hippolyte -sello vuodelta 1838.

Esiintyy:
8.7. Jorma Panula: Suvivesper – Peltomiehen rukous