Huippusolistien tähdittämä Mozartin Requiem avaa Urkuyö ja Aaria -festivaalin kesän 2023

13.12.2022

Urkuyö ja Aarian kesän 2023 konsertit Espoon tuomiokirkossa käynnistyvät Mozartin Requiemilla 1.6.2023. Konsertissa esiintyvät sopraano Tuuli Takala, kontratenori Teppo Lampela, tenori Tuomas Katajala ja basso Mika Kares sekä Tapiola Sinfonietta ja Tapiolan kamarikuoro. Avajaiskonsertin ohjelma esitetään vierailukonserttina myös Pyhän Laurin kirkossa Vantaalla 31.5.2023. 

Maailman tunnetuin sielunmessu Mozartin Requiem avaa Urkuyö ja Aaria -festivaalin kesän 2023 konserttikauden. Teos esitetään kaksi kertaa. Festivaalin taiteellinen johtaja Tuomas Katajala esiintyy konsertissa myös itse. “Avajaiskonsertin esitettävä suurteos tarjoaa oivan tilaisuuden toteuttaa yleisön rakastama Mozartin sielunmessu yhdessä Urkuyö ja Aarian pitkäaikaisen kumppanin, Tapiola Sinfoniettan kanssa. Olen myös äärimmäisen iloinen teoksen esiintyjiksi lupautuneista solisteista. On upeaa päästä esittämään teos yhdessä näiden huipputaiteilijoiden kanssa.”

Avajaiskonsertin solisteina esiintyvät tämän hetken merkittävimpiin suomalaisiin ooppera- ja barokkilaulajiin lukeutuvat taiteilijat; sopraano Tuuli Takala, kontratenori Teppo Lampela, tenori Tuomas Katajala ja basso Mika Kares. Tapiola Sinfonietta ja Tapiolan kamarikuoro täydentävät kokonaisuuden. Kapellimestarina toimii Topi Lehtipuu ja kuoronjohtajana Hannu Norjanen. 

“Avajaiskonsertti esitetään tänä vuonna Espoon tuomiokirkon lisäksi myös Pyhän Laurin kirkossa Vantaalla. Uskon, että moni löytää Mozartin tunteikkaasta teoksesta lohtua ja valoa epävakaiseen maailmantilaan”, Katajala sanoo. Myös festivaalin muut konsertit tarjoavat monipuolisia elämyksiä kuulijoille. “Kesän 2023 ohjelmisto alkaa olla valmis. Luvassa on muun muassa upeita kotimaisia ja kansainvälisiä solisteja, ylevää urkumusiikkia, perinteistä kuorolaulua, uusi suomalainen kantaesitys sekä kirkko-ooppera”, Katajala jatkaa.  

Liput avajaiskonserttiin Espoon tuomiokirkossa 1.6.2023 sekä vierailukonserttiin Pyhän Laurin kirkossa 31.5.2023 ovat myynnissä Lippu.fi myyntikanavissa.  

Vuoden 2023 Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertit pidetään Espoon tuomiokirkossa torstai-iltaisin 1.6.–31.8.2023. Kesän 2023 ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan keväällä 2023. 

Urkuyö ja Aarian vierailukonsertti – Mozart: Requiem 31.5.2023 klo 19 Pyhän Laurin kirkossa
Avajaiskonsertti – Mozart: Requiem 1.6.2023 klo 21 Espoon tuomiokirkossa
Liput 15–45 € + toimitusmaksut (alk. 1,50 €, lippu.fi)

Kuva: Hadi Karimi