Hölttä Marika

Koloratuurisopraano Marika Hölttä on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta vuonna 2020, jossa opiskeli pääaineenaan klassista laulua (opettaja: Outi Kähkönen, SibA) sekä sivuaineinaan musiikkiteatteria (opettaja: Hanna Hurskainen, TeaK) sekä laulu- ja musiikinteoriapedagogiikkaa. Osaamistaan Hölttä täydentää säännöllisesti Irina Gavrilovicin sekä Johanna Rusanen-Kartanon mestarikursseilla. Hölttä on tunnettu nimenomaan äänellisestä monipuolisuudestaan sekä lavaheittäytymisestään.

Hölttä on laulanut mm. Sinfonia Lahden, Joensuun Kaupunginorkesterin, Saimaa Sinfoniettan, Kymi Sinfoniettan sekä Helsingin Barokkiorkesterin solistina. Suomen lisäksi Hölttä on konsertoinut Virossa sekä Italiassa. Oopperarooleista mainittakoon Pohjalaisia: Liisa (Madetoja), Bayreuthin Lasten Ring Juhlaviikoilla 2019:  Freia sekä Waldvogel (Wagner), Viktoria ja hänen husaarinsa: O Lia San (Abraham), Prinsessa Adalmina: Adalmina (Autio) sekä Taikahuilu: Yön kuningatar (Mozart, konserttiversio). Lisäksi Hölttä on kantaesittänyt nykyoopperoita sekä muuta modernia laulumusiikkia. Toukokuussa 2020 Hölttä piti soolokonsertin ’Välähdyksiä’ yhdessä pianisti Tuula Hällströmin kanssa Musiikkitalon konserttisalissa, josta tehtiin live stream ja se myös radioitiin Ylelle.

Hölttä on kiinnitettynä kautena 2020-2021 Suomen Kansallisoopperan lastenoopperaproduktioihin Reininkulta (Wagner, Koivisto) ja Lähde (Kaasinen, Koivisto) sekä Teatro Productionsin kantaesitykseen Rakkaus on väkevä kuin kuolema (Tikka). Lisäksi Hölttä laulaa Despinan roolin Cosi fan tutte -oopperassa (Mozart) Vaasan kaupunginteatterissa keväällä 2021 sekä konsertoi ympäri Suomea niin klassisen laulun kuin viihdemusiikinkin saralla.

Kilpailumenestystä Hölttä on saavuttanut vuonna 2019 Lappeenrannan laulukilpailujen toisella palkinnolla, sekä toisella palkinnolla kansainvälisessä laulukilpailussa Havet’s Röst vuonna 2018. Hölttää ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto sekä Pro Musica -säätiö. Hölttä on Päivi ja Paavo Lipposen rahaston vuoden 2021 oopperasolisti. Lisäksi Hölttä on ollut Richard Wagner -kulttuuriyhdistyksen vuoden 2017 stipendiaattina sekä ehdokkaana Radio Classicin Tempo-palkinnon vuoden 2018 nuoreksi laulajaksi.

Hölttä on Etelä-Karjalan Musiikkiyhdistyksen puheenjohtaja sekä myös lauluyhtye Keinun jäsen sekä soittaa pianoa ja laulaa tanssiorkesteri Kangastuksen riveissä. Tulevaisuudessa Marika haluaisi työskennellä monipuolisesti esiintyvänä taitelijana, oopperalavoilla ja musikaaleissa sekä laulun ja musiikinteorian opettamisen parissa.

Esiintyy:
17.6. Kesäyön sävelsäihkettä