Hölttä Jere

Oululaislähtöisen Jere Höltän (s. 1995) ensimmäisiä laulunopettajia olivat Aila Knihtilä ja Vladimir Nedvizhai. Vuonna 2017 hän aloitti opinnot Oulun ammattikorkeakoulussa Markku Liukkosen oppilaana ja keväällä 2020 hän valmistui musiikkipedagogiksi. Tällä hetkellä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa häntä opettaa Sirkka Parviainen. Ammattiopinnoissa hänellä on ollut tukenaan myös Mari Leppävuori.

Hölttä on opintojensa ohessa konsertoinut aktiivisesti seurakunnissa ja erilaisten järjestöjen tilaisuuksissa sekä mm. toiminut Oulun yliopiston kamariorkesterin solistina. Teatteritaustaa hänellä on kesäteatterista musikaaliin ja lastenoopperasta operettiin.

Parhaillaan Hölttä on mukana Ilkka Kuusiston Taipaleenjoki -oopperassa tehden Antinahon ja Asunnan rooleja. Harjoitellut klassikkoroolit, kuten Dido ja Aeneaksen Aeneas ja Iloisen lesken Danilo ovat koronatilanteen vuoksi hääneet odottamaan esityksiään. Jere Hölttä voitti vuoden 2021 Timo Mustakallio -kilpailussa Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston palkinnon.

Esiintyy:
29.7. Timo Mustakallio -kilpailun voittajat 2021