Festivaalijohtaja

Festivaalijohtaja

Pianotaiteilija Erkki Korhonen (s. 1956) suoritti pianodiplominsa Sibelius-Akatemiassa 1983. Hän täydensi opintojaan useiden opettajien johdolla ja erikoistui oopperakorrepetitioon. Korhonen on opettanut musiikkiopistoissa ja konservatorioissa ympäri Suomea ja toiminut pianonsoiton sekä lied- ja kamarimusiikin opettajana Sibelius-Akatemiassa, jossa hänet nimitettiin korrepetition lehtoriksi 1989. Erkki Korhonen kutsuttiin Zürichin oopperan kansainvälisen oopperastudion johtajaksi 1997. Viimeksi hänet on kutsuttu pitämään mestarikursseja Weimarin Lyric Opera Studioon ja Shanghain konservatorioon. Erkki Korhonen on esiintynyt Euroopassa, Israelissa, Intiassa ja Pohjois-Amerikassa ja tehnyt lukuisia radio- ja TV nauhoituksia.

Erkki Korhonen toimi Suomen Kansallisoopperan pääjohtajana vuosina 2001–2007. Korhonen oli vuonna 2011 perustetun Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johtaja ja hän toimi Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden projektiryhmän varapuheenjohtajana. Erkki Korhoselle on myönnetty Hämeenlinnan ja Helsingin kaupunkien musiikkipalkinto ja Sibeliuksen syntymäkotimitali sekä Pro Finlandia -mitali (2015).

Urkuyö ja Aaria -festivaalin taiteellisena johtajana Korhonen aloitti syyskuussa 2016 ja toimii festivaalijohtajana toiminnanjohtaja Tiina Rissasen sijaisena kauden 2020.

Share Button