Saapuminen konserttiin

Espoon tuomiokirkon (Kirkkopuisto 5) invapysäköintipaikat (3 kpl) sijaitsevat kellotapulin puoleisella pienemmällä pysäköintialueella, josta on 50 m kirkon pääovelle. Invataksit ja muut taksit voi pyytää ajamaan myös tälle pysäköintialueelle eli kirkon pääoven (länsioven) puolelle. Pysäköintialueelle ajetaan Pappilantien ja Kirkkorannan kautta.

Kirkon piha on mukulakiveä ja vaikeuttaa jonkin verran pyörätuolilla ja rollaattorilla kulkua. Kirkon ovilla ei ole portaita, mutta kaksi kynnystä on ylitettävä siirryttäessä pihalta kirkkosaliin.

Pitäjäntupa, jossa pidetään taiteilijatapaamiset ennen konsertteja, sijaitsee osoitteessa Kirkonmäentie 2, noin 150 metrin päässä kirkosta. Autolla voi ajaa suoraan Pitäjäntuvan ovelle. Pitäjäntupaan pääsee pyörätuolilla luiskaa pitkin sivuovesta. Otathan yhteyttä festivaalin henkilökuntaan puh. 040 7317146 (puhelu tai tekstiviesti) tai info@urkuyofestival.fi ennen saapumistasi, niin autamme sisäänpääsyssä Pitäjäntupaan.

Festivaalibussit ovat matalalattiabusseja. Festivaalibussilla pääsee konsertin jälkeen Espoon tuomiokirkolta Etelä-Espoon kautta Helsingin keskustaan. Lue lisää kulkuyhteyksistä ja festivaalibussista.

Espoon kulttuurikeskuksen pääsisäänkäynti on esteetön. Yksi pääsisäänkäynnin ovista aukeaa automaattisesti. Pääsisäänkäynnin edustalla Kulttuuriaukiolla on kaksi invapaikkaa.  P-Tapiola Parkissa kulttuurikeskuksen läheisyydessä Tapionaukiolla on myös invapaikkoja pysäköintiä varten: ulkoalue ja halli (maksullisia).

Kulttuurikeskuksen aulassa ja Tapiolasalin läheisyydessä on hissit, joilla pääsee ylempiin kerroksiin. Apua voi tarvittaessa pyytää aulapalveluista.

PYÖRÄTUOLIPAIKAT

 Espoon tuomiokirkossa pyörätuolipaikkoja on yhteensä 4 kpl. Kaksi paikkaa sijaitsee kirkon etuosassa D-osaston (sivulaiva) etulisärivissä käytävän vieressä. Lisäksi kirkon takaosassa pääoven molemmilla puoleilla on yksi invapaikka E- ja F-osastojen 6. rivillä. Joissakin konserteissa D-osaston pyörätuolipaikat eivät ole myynnissä, jos esiintyjiä on paljon. D-osaston paikat kuuluvat 1. hintaryhmään ja E- ja F-osaston paikat 2. hintaryhmään.

Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa on pyörätuolipaikkoja salin yläosassa ja näyttämön laajuudesta riippuen myös etuosassa. Kulttuurikeskuksessa on yksi pyörätuoli. Sen voi lainata tilaisuuden ajaksi aulapalveluista kulttuurikeskuksen ala-aulasta. Pyörätuolin saatavuus kannattaa varmistaa ennakkoon aulapalveluista, p. 09 816 57200.

Pyörätuolipaikkaliput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa sekä täyden palvelun myyntipisteissä ja puhelinpalvelussa. Jos olisit ostamassa pyörätuolipaikkaa konserttiin, johon ei ole enää vapaana pyörätuolipaikkoja, otathan yhteyttä Urkuyö ja Aarian toimistoon, puh. 040 7317146 (puhelu tai tekstiviesti) tai info@urkuyofestival.fi.

Pyörätuolilla liikkuvien avustajat saavat konserttiin maksuttoman lipun ja paikan pyörätuolipaikan vierestä. Ilmainen avustajalippu on lunastettava lipunoston yhteydessä.

AVUSTAJAT

Pyörätuoli- ja vammaisasiakkaiden avustajat ja tukihenkilöt saavat konserttiin maksuttoman lipun. Avustajan maksuton lippu on lunastettava lipunoston yhteydessä mainitsemalla lipunmyynnissä avustajan tarpeesta. Tukihenkilön tarpeen voi osoittaa myös EU:n Vammaiskortilla (ei pakollinen). Lue lisää Vammaiskortista.

Avustavat koirat ovat tervetulleita Espoon kulttuurikeskukseen. Lisätietoa kulttuurikeskuksen esteettömyydestä saa aulapalveluista p. 09 816 57200 tai sähköpostilla osoitteesta: kulttuurikeskus.vahtimestarit@espoo.fi

 

Esteettömät WC:t

Espoon tuomiokirkon esteetön WC sijaitsee kirkon vieressä sijaitsevassa kappelirakennuksessa.

Espoon kulttuurikeskuksen tiloissa on esteettömiä wc-tiloja. Tilavin wc sijaitsee konserttisalin naulakoiden yhteydessä.

INDUKTIOSILMUKAT

Espoon tuomiokirkossa on induktiosilmukka. Urkuyö ja Aarian pääsääntöisesti akustisissa konserteissa musiikkia ei kuitenkaan ole vahvistettu, jolloin induktiosilmukasta ei ole hyötyä.

Espoon kulttuurikeskuksen Tapiola- ja Louhisalissa on induktiosilmukat, joiden kuuluvuusalue kattaa salin keskiosan.

TUETUT LIPUT

Kulttuuri tulee olla saatavilla kaikille. Pääsylippujen hinnat voivat kuitenkin olla este esimerkiksi konsertteihin osallistumiselle. Tätä varten on kehitetty Kaikukortti, jolla myös Urkuyö ja Aaria -festivaalin Espoon tuomiokirkossa järjestettäviin konsertteihin voi hankkia maksuttomia lippuja. Konsertteihimme voi tilata myös Kulttuurikaverin itselle, tutulle tai ryhmälle seuraksi. Lue lisää Kaikukortista ja  Kulttuurikaverista.

LISÄTIEDOT

Voit olla yhteydessä saavutettavuusasioissa festivaalin toimistoon sähköpostitse info@urkuyofestival.fi tai puhelimitse 040 7317146 . Otamme mielellämme vastaan palautetta, jotta voimme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla.