Broman Rolf

Rolf Broman kouluttautui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan oopperalaulu. Opintojensa loppusuoralla saamansa kiinnityksen (Deutsche Oper am Rhein, Düsseldorf 2007) myötä Rolf on työskennellyt pääasiallisesti Saksassa, missä hänen viimeisimpänä kotinäyttämönään toimi Theater Bonn. Kolmen vuoden aikana hän esiintyi talossa keskeisissä rooleissa kuten Sarastro/Sprecher (Zauberflöte), Ramfis (Aida), Daland (Der fliegende Holländer), Vodnik (Rusalka), Rocco (Fidelio). Vierailunäyttämöinä tulivat tutuiksi Komische Oper Berlin, Theater Chemnitz ja Mainfranken Theater Würzburg.

Suomessa Rolf on vieraillut lukuisissa eri maakuntaoopperoissa: esim. Schaunard (La Bohème) Lahdessa, Masetto (Don Giovanni) Turussa, Svarta Munkenin ja Toivo Kuulan nimiroolit Vaasassa, Tuomari (Ratsumies) ja Seppä (Viimeiset kiusaukset) Porissa. Tämän lisäksi hän on esiintynyt eri kuorojen ja orkestereiden solistina.

Ensiesiintyminen Suomen Kansallisoopperassa tapahtui John Adamsin oopperassa Doctor Atomic fyysikko Edward Tellerin hahmossa, minkä jälkeen Rolf on saanut vierailla talossa myös Don Carloksen Munkkina. Kesällä 2019 hän debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla.