Aalto Silja

Silja Aallon lyyrisdramaattinen, lämminsointinen sopraano on hurmannut yleisöä sekä kotimaassa että ulkomailla. Joulukuussa 2020 Aalto debytoi Suomen kansallisoopperassa Figaron häiden Kreivittärenä. Kuluneen vuoden rooleihin ovat kuuluneet mm. Mimí (Puccini: La Boheme) ja Kreivitär (Mozart: Figaron häät) Estonia teatterissa, sekä Leonore (Beethoven: Fidelio) Oulun kaupunginteatterissa. Hänen muita oopperaroolejaan ovat mm. Mrs. Alice (Verdi: Falstaff), Helena (Britten: Kesäyön uni) sekä Minna (Rautavaara: Tietäjien lahja).

Aalto on konsertoinut laajalti suomalaisilla festivaaleilla (mm. Ilmajoen Musiikkijuhlat ja Eurajoki Belcanto) sekä esiintynyt useiden orkestereiden solistina (mm. Tapiola Sinfonietta, Lahti Sinfonia, Tampereen filharmoninen orkesteri, Vaasan ja Lappeenrannan kaupunginorkesterit, Viron Kansallisoopperan orkesteri). Lisäksi hän on konsertoinut Lincoln Centerissa New Yorkissa ja Bayreuthin oopperafestivaaleilla.

Silja Aalto on menestynyt useissa kansainvälisissä laulukilpailuissa. Vuonna 2017 hän voitti Metropolitan International Music Festival -kilpailun oopperasarjan sekä Lyra New York laulukilpailun. Samana vuonna hän voitti toisen palkinnon ja voitti lied-sarjan Elizabeth Connell laulukilpailussa Sydneyssä sekä voitti toisen palkinnon PLMF -laulukilpailussa Tallinnassa. Aalto on myös Alavudella järjestettävän Toivo Kuula -laulukilpailun voittaja (elokuu 2016).

Silja Aalto valmistui oopperalaulajaksi Sibelius-Akatemiasta kesäkuussa 2018 opettajansa Eeva-Liisa Saarisen johdolla. Hänen opintojaan ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Selim Eskelinin säätiö sekä Oopperakoulutuksen kummit Ry.

Esiintyy:
24.–28.8. Ludwig van Beethoven: Fidelio