Kahden kuvan kollaasi: Jorma Panula seisoo kivisen seinän edessä hymyillen. Lähikuva kameraan katsovasta Elja Puukosta.

KONSERTTI SIIRTYY!
Jorma Panula: Suvivesper – Peltomiehen rukous -konsertti 8.7.2021 peruuntuu kesältä. Konsertille etsitään uutta ajankohtaa syksyltä 2021, uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Aikaisemmin ostetut liput käyvät uudelle päivälle tai halutessaan niistä voi hakea palautusta 31.7.2021 mennessä linkistä https://web.lippu.fi/palautus/

Peltomiehen rukous tuo yhä 36 vuoden jälkeenkin ajankohtaista viestiä huono-osaisten kohtaamasta kohtelusta. Teos kertoo maanviljelijästä, joka havahtuu työpäivän päätteeksi hiljentymisen kaipuuseen. Peltomies saapuu tyhjään kirkkoon, jossa hän alkaa pohtia elämäänsä ja omaa tarpeellisuuttaan. Muistoissaan hän kohtaa menneisyytensä ja mieltään painaneen tiedon, että isoisänsä isä ajoi oveltaan pois kolme nälkäistä ja rääsyistä huutolaispoikaa antamatta heille ruokaa. Kirkon hiljaisuudessa peltomies pääsee sovintoon itsensä ja menneisyytensä kanssa ja hänelle selviää oman työnsä merkitys kyntää, kylvää, niittää ja korjata. Uudistunein mielin hän puhkeaa ylistysvirteen, johon kirkkokansa yhtyy.

Peltomiehen rukouksen teksti on Pekka Santalan käsialaa ja sävellyksen on tehnyt Jorma Panula. Teoksen tarina sai alkunsa Ilmajoen vanhalta hautausmaalta, jonka hautakivet muistuttavat 1800-luvun tuhoisista nälkävuosista. Teos kantaesitettiin Kurikan kirkossa vuonna 1984 ja sitä on sittemmin esitetty myös ulkomailla ja ympäri kotimaata.

Teoksen johtava säveltäjä-maestro Jorma Panula kertoo: ”Löydettiin aihe, semmoinen pieni hautuumaa, johon on haudattu kakaroita 1800-luvulla”. Hautausmaa on Ilmajoen keskustassa, Jaakko Ilkan patsaan vieressä. Panula ja peltomiehen rukouksen tekstin kirjoittanut Pekka Santala selittävät syitä lasten kuolemille. ”Näläästä se johtu, nälkäaika.” Entä kuinka tarina ja tunnelmat kääntyvät säveliksi? Vastaus on panulamaisen lyhyt ja tyhjentävä: ”Lukoo sen libreton, kuvitteloo asian, siinä on niin paljon tunnelmaa ja asiaa, jotta siitä vaan visertämähän.”

Elja Puukko, baritoni
Naiskuoro Timotei, valmennus Anneli Julen
Elias Nyman,1.viulu
Kasmir Uusitupa, 2.viulu
Jaakko Laivuori, alttoviulu
Tatu Kauppinen, sello
Johtaa Jorma Panula

Torstaina 8.7. klo 21
Espoon tuomiokirkko
Taiteilijatapaaminen ennen konserttia klo 20.

Liput 14–39 € + tilausmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)
Ovimyynti alkaa tuntia ennen konserttia, jos lippuja on jäljellä.
Maksuton lippu Kaikukortilla sekä pyörätuoliasiakkaiden ja vammaisryhmien avustajille.
Ryhmäliput yli 10 hengen ryhmille -20%
Tiedustelut ja ryhmälippujen varaukset: info@urkuyofestival.fi
Lisätietoja lipunmyynnistä tästä.