Tuomas Katajala

Tuomas Katajala-300x

Tenori Tuomas Katajala tekee merkittävää kansainvälistä nousua oopperalaulajana. Kaudella 17/18 hän teki loistavat arviot saaneet debyytit Lontoon Royal Opera House Covent Gardenissa, Mozartin Taikahuilun Taminon roolissa sekä Seattlen oopperassa Yhdysvalloissa, Mozartin Cosi fan tutten Ferrandon roolissa. Kevään 2018 aikana Katajala on vieraillut myös muun muassa Rooman Accademia Nazionale di Santa Cecilian Lentävässä Hollantilaisessa, Berliinissä Komische oopperan Sevillan parturissa ja Staatsoper Unter den Lindenin Taikahuilussa sekä Tampereen Oopperan Veljeni vartijassa.

Menneillä kausilla Katajala on vieraillut myös mm. Hampurin Valtionoopperassa, Deutsche Oper am Rheinissa, Glyndebournessa, Oslossa, National Reisoperissa, Opera Limogesissa, Lissabonissa, Göteborgissa ja Berliinin Komische Oopperassa.

Konsertti-, oratorio- ja liedlaulajana hän on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla Euroopassa ja Japanissa. Hänellä on ohjelmistossa yli 90 oratorio- ja konserttiteosta. Viimeaikaista konserttiesiintymisistä mainittakoon Verdin Reqiuem Puolan Radion Sinfoniaorkesterin kanssa, kapellimestarina Krzysztof Penderecki, sekä Beethovenin Missa Solemnis Radion Sinfoniaorkesterin kanssa, kapellimestarina Hannu Lintu. Hän on tehnyt yhteistyötä myös mm. Matthias Pintscherin, Paul Danielin, Vladimir Ashkenazyn, Kent Naganon, Christoph Roussetin, Mikko Franckin, Sakari Oramon, Esa-Pekka Salosen, Alberto Zeddan sekä Sir. David Wilcocksin kanssa.

Tuomas Katajala on laulanut säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa keskeisissä lyyrisen tenorin rooleissa, viimeisimpinä Rossinin Sevillan parturissa kreivi Almavivan roolin sekä Lenskin roolin Tshaikovskin oopperassa Jevgeni Onegin. Myös Savonlinnan oopperajuhlilla Katajala on vieraillut säännöllisesti. Kesällä 2017 hän lauloi Mozartin Ryöstö Seraljista -oopperan Belmonten roolin.

Kaudella 2018–2019 Katajala tekee debyytin mm. Maxin roolissa Weberin Der Freischützissä (Paholaisen palkka-ampuja), josta esityksiä on mm. Aix-en-Provencessa ja Theatre an der Wienissä.

http://www.tuomaskatajala.com/

Share Button