Taavi Oramo

Photo / kuva: Tero Ahonen

Photo / kuva: Tero Ahonen

Kapellimestari, klarinetisti ja laulaja Taavi Oramo teki menestyksekkäät kapellimestaridebyyttinsä vuonna 2017 Tapiola Sinfonietan ja 2018 Radion Sinfoniaorkesterin kanssa. Oramo johti 2018 myös Lahti Sinfoniaa, Mikkelin Kaupunginorkesteria, Tapiola Sinfoniettaa ja Oulu Sinfoniaa. Vuoden 2019 orkesteridebyytteihin kuuluvat mm. Helsingin kaupunginorkesteri ja Turun filharmoninen orkesteri. Oramo opiskeli kapellimestariksi Panula Akatemiassa Jorma Panulan johdolla ja Sibelius-Akatemiassa Atso Almilan ja Hannu Linnun johdolla.

Taavi Oramoa on kuultu laulajana muun muassa Lahti Sinfonian ja Suomalaisen Barokkiorkesterin solistina. Hän oli vuoden 2018 Päivi ja Paavo Lipposen säätiön vuoden nuori laulusolisti. Klarinettisolistina Oramo on esiintynyt muun muassa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin ja Uuden Ajan Ensemblen kanssa.

Oramo on myös elektronisen musiikin taitaja. Hän on tehnyt työtä live-elektroniikan parissa pääasiassa Tölölab-yhtyeessään, jonka jäsenet valittiin vuonna 2016 Pro Musica -säätiön nuoriksi taiteilijoiksi. Oramo on tuottanut lukuisia tapahtumia, kuten Eloa-festivaalit 2015–17 ja Miksei-festivaalin 2016.

Share Button