Rossinin Stabat Materin tenorisolistiksi Heikki Hattunen

Avajaiskonsertin tenorisolistiksi Heikki Hattunen

Hattunen on laulanut solistitehtäviä niin läntisen kuin ortodoksisenkin kirkkomusiikin puolella, mm. Rossinin Pieni juhlamessu, Mendelssohnin Elias, Bachin Johannes-passio ja Jouluoratorio (evankelista), sekä Rahmaninovin Vigilia; myös suurin osa Rautavaaran ja Mäntysaaren Vigilioista. Hänen oopperarooleja ovat mm. Tito (Mozart: La clemenza di Tito), Lenski (Tšaikovski: Jevgeni Onegin) ja Flute (Britten: Kesäyön unelma). Savonlinnan oopperajuhlilla hän on esiintynyt solistikvartetissa ja kuorossa. Hän on esiintynyt RSO:n, Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesterin, sekä Kuopion kaupunginorkesterin säestyksellä. Monipuolista liedmusiikkia Hattunen on esittänyt omissa resitaaleissaan ympäri maata jo usean vuoden ajan. Hänet palkittiin kolmantena Kangasniemen laulukilpailussa 2016.

Hattunen on valmistunut Joensuun yliopistosta ortodoksisen teologian maisteriksi pääaineenaan kirkkomusiikki (ortodoksisen kanttorin koulutus). Vuodesta 2011 hän on työskennellyt Tampereen ortodoksisessa seurakunnassa. Arkkipiispa Leo on vihkinyt hänet ortodoksisen kirkon laulajaksi. Hattunen viimeistelee nyt lied- ja oratoriomusiikin maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa professori Petteri Salomaan johdolla.

Kuluvana vuonna Heikki Hattusella on luvassa mm. Ortodoksista ajattelua ja oopperaa -konsertit Itä-Suomessa heinäkuussa, debyytti Kansallisoopperassa Iiro Rantalan kantaesityksessä Pikaparantola, evankelistan tehtävä Ivan Moodyn Passion and Resurrectionissa Itä-Suomessa, sekä opinnäyte- ja A-tutkintokonsertit Sibelius-Akatemiassa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan konsertin tenorisolistina oli määrä laulaa Tuomas Katajala, joka on sairastunut.

Share Button