Petri Lindroos

 

Petri_Lindroos_300x

Basso Petri Lindroos on Sibelius-Akatemiasta valmistumisensa jälkeen esiintynyt useimmissa merkittävissä eurooppalaisissa oopperataloissa, muun muassa Lontoossa, Pariisissa, Milanossa, Roomassa, Kööpenhaminassa, Münchenissä, Tukholmassa ja Helsingissä. Euroopan lisäksi hän on saavuttanut menestystä Kanadassa, Japanissa ja Israelissa.

Hänen oopperarooleihinsa kuuluvat monet isot bassoroolit, kuten Verdin Don Carloksen Filip, Simon Boccaanegran Fiesco ja Nabuccon Zaccaria, Gounod’n Faust ja Berlioz’n Faustin tuomion Mefistofeles, Mozartin Taikahuilun Sarastro, Figaron häiden Figaro ja Don Giovannin Komtuuri ja Leporello sekä Tsaikovskin Jevgeni Oneginin Gremin. Lindroos on myös passioiden ja messujen kysytty solisti ympäri Eurooppaa.

Kaudelle 2018 tiedossa on vierailut muun muassa Kööpenhaminan oopperaan, Savonlinnan oopperajuhlille, Århusin ja Aalborgin sinfoniaorkestereiden solistiksi sekä yhteistyö kapellimestari Kent Naganon kanssa Kanadan Montrealissa Beethovenin 9. sinfonian bassosolistina.

Share Button