Maiju Vaahtoluoto

Maiju-Vaahtoluoto_300x

Mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto on savonlinnalaislähtöinen laulaja, joka nauttii esiintyessään ooppera- sekä konserttilavoilla. Hän voitti ensimmäisen palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa kesällä 2016.

Maijun opinnot musiikin parissa alkoivat nuorella iällä Savonlinnan Musiikkiopistossa, josta tie jatkui Savonlinnan Taidelukion Ooppera- ja musiikkiteatterilinjan kautta Kokkolaan Keski- Pohjanmaan Konservatorioon ja Centria Ammattikorkeakouluun, josta hän on valmistunut laulunopettajaksi vuonna 2013. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian Laulutaiteen koulutusohjelmassa, josta valmistui musiikin maisteriksi syksyllä 2017. Maijun laulunopettajia ovat olleet mm. Sirkka Haavisto, Ritva-Liisa Korhonen ja Johanna Rusanen-Kartano.

Oopperakokemusta Maiju on kerännyt Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuosina 2008-2014 sekä useissa rooleissa ammatti- sekä opiskelijaproduktioissa Suomessa. Tuoreimmat oopperaroolit ovat mm. Taikahuilun 3.nainen Suomen Kansallisoopperassa ja Oberon Sibelius-Akatemian oopperan Kesäyön unelmassa. Kesällä 2018 Maiju tekee Kate Pinkertonin roolin Puccinin Madama Butterflyssä Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Maiju Vaahtoluoto on laulanut useiden oratorio- ja orkesteriteosten alttosolistina, mm. Mendelssohnin Eliaksessa, Rossinin Petite Messe Solennellessa, Saint-Saënsin Jouluoratoriossa ja Melartinin 3. sinfoniassa.

 

Share Button