Maija Weitz

Maija Weitz

Espoolainen Maija Weitz tunnetaan eturivin kamarimuusikkona ja liedpianistina; häntä kuullaan jatkuvasti tunnettujen oopperalaulajien pianistina; kamarimusiikkipartnereista mainittakon Wienin filharmonikoissa soittavat muusikot sekä moskovalaisviulisti Sergei Kravchenko. Weitz on konsertoinut laajalti Suomessa ja ulkomailla.

Yhteistyö ennen kaikkea wieniläisen musiikkimaailman kanssa on kansainvälistänyt hänen toimintaansa. Tärkeänä osana Maija Weitzin pedagogista työskentelyä ovat kamarimusiikin mestarikurssit wieniläisen tulkintatradition lähtökohdista Sibelius-Akatemiassa ja Gdánskin musiikkiakatemiassa Puolassa. Muusta kurssitoiminnasta mainittakoon mm.pohjoismaisen laulumusiikin kurssit Japanissa. Pianonsoittoa hän on opettanut vuosikymmenen verran Sibelius-Akatemiassa sekä toiminut pitkään Savonlinnan Oopperajuhlien laulun mestarikurssien pianistina.

Weitz on Espoon Kamarihelmi-festivaalin taiteellinen johtaja ja kansainvälisen Brahms-kilpailun pitkäaikainen tuomariston jäsen Itävallan Pörtschachissa. 2016 Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ansioristi ja samoin 2016 “Das goldene Ehrenzeichen für Verdienste um die Republik Österreich”.

Maija Weitzin kotisivut

 

Share Button