Jussi Vänttinen

Kuva: Jacob Steward

Kuva: Jacob Steward

 

Jussi Vänttinen on espoolainen baritoni ja Lappeenrannan laulukilpailun miesten sarjan voittaja 2019.

Hän opiskelee Sibelius-Akatemian oopperaluokalla, josta hänen on määrä valmistua maisteriksi joulukuussa 2019, sekä samanaikaisesti Tukholman Operahögskolanissa, josta hän valmistuu maisteriksi kesäkuussa 2019.

Vänttinen on esittänyt useita ooppera- ja operettirooleja kuten Tarquinius (B.Britten: The Rape of Lucretia), kreivi Almaviva (W.A.Mozart: Le nozze di Figaro), Starveling (B.Britten: A Midsummer Night´s Dream), Aeneas (H.Purcell: Dido & Aeneas), Gunther (O.Straus: Die lustigen Nibelungen), Ben (G-C-Menotti: The Telephone) sekä Fiorello (G.Rossini: Il barbiere di Siviglia). Hänen esiintymisensä niin oopperalavoilla kuin konserttiareenoillakin on kerännyt runsaasti kiitosta intensiivisyydellään ja fyysisyydellään sekä kyvyllä olla kontaktissa yleisön kanssa.

Vänttinen on esiintynyt Oulu Sinfonian sekä Lohjan kaupunginorkesterin solistina, sekä esiintyy aktiivisesti myös liedlaulajana. Hänen viimeaikaiseen liedrepertoaariinsa on kuulunut mm. Schubertin Schwanengesang-laulusarja, Brahmsin Vier ernste Gesänge, Ravelin Don Quichotte à Dulcinée -sarja, Duparcin laulut, sekä Vladimir Agopovin Offrets timme -laulusarja.

Keväällä 2019 Vänttistä kuullaan Händelin Alcina-oopperassa Melisson roolissa Sibelius-Akatemiassa, nimiroolissa Operahögskolanin ja Wermlandin-oopperatalon yhteistyöproduktiossa W.A.Mozartin Don Giovannista sekä Faurén Requeimin baritonisolistina.

Jussi Vänttistä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Pro Musica-säätiö, Martin Wegeliuksen muisto –säätiö, Selim Eskelinin säätiö, Oopperan ja baletin tukisäätiö, sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Share Button