Festivaalin koko ohjelma julkistettu ja liput nyt myynnissä

Kesän 2018 Urkuyö ja Aaria festivaalin koko ohjelma on julkistettu. Ohjelmassa on suuria kirkkomusiikkiteoksia, Gioacchino Rossinin mestariteos Stabat Mater, G.F. Händelin Messias-oratorion uusi raikas toteutus ja Einojuhani Rautavaaran mystinen ortodoksinen messu Vigilia. Lisäksi kuullaan muun muassa merkkivuotta viettävien säveltäjien, Oskar Merikannon, Toivo Kuulan ja Claude Debussyn rakastettuja säveliä, kauneimpia lauluhelmiä Mozartilta ja R. Straussilta, iki-ihania Brahmsin lemmenlauluvalsseja ja Beethovenin romansseja viululle sekä uutta suomalaista laulumusiikkia. Kesään kuuluu yhdessä laulamisen iloa aina avajaiskonsertin Stabat Materista japanilaiseen huippukuoroon ja juhannusiltamien perinteisiin kesäisiin yhteislauluihin.

Kesän avaavat upeat Rossinin Stabat Materin esitykset, jotka järjestetään yhteistyössä VocalEspoon ja Tapiola Sinfoniettan kanssa Tapiolan kirkossa (avajaiskonsertit julkistettu 1.2.). Teoksen esittävät Tapiola Sinfonietta, EMO Ensemble ja VocalEspoon juhlakuoro sekä solistit Aurora Marthens, Tuija Knihtilä, Tuomas Katajala ja Petri Lindroos. Huippukokoonpanoa johtaa kovaa nousujohteista uraa tekevä nuori kapellimestari Klaus Mäkelä.

Espoon keskiaikaisen kivikirkon tunnelmallisissa ja intiimeissä kesäilloissa mukana ovat mm. maailman huipulle noussut Mozart-tenori Tuomas Katajala ja Mariinskin uusi tähtisopraano Pelageya Kurennaya, suuri suomalainen Ääni Jorma Hynninen yhdessä nuoren urkuvirtuoosin Pétur Sakarin kanssa, Päivi ja Paavo Lipposen rahaston vuoden laulusolistit mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto ja tenori Taavi Oramo, NHK Tokyo Children’s Chorus, Helsingin kamarikuoro, Kansallisoopperan orkesteri solisteineen, FiBO Singers & Players sekä monta muuta hienoa taiteilijaa.

Lipunmyynti kaikkiin konsertteihin on alkanut lippu.fissä.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme upeista kesäiltojen musiikkielämyksistä!

Tutustu ohjelmaan

 

 

Share Button