Festivaalikesän 2020 avajaiskonsertin liput myynnissä nyt!

Urkuyö & Aaria -festivaalin kesän 2020 avaa Tapiola Sinfonietta Espoon tuomiokirkossa kapellimestari Reinhardt Goebelin johdolla, solistina viulisti Tobias Feldmann.

 

Tapiola Sinfonietta vierailee Urkuyö ja Aaria -festivaalilla loisteliaalla ohjelmalla, jonka orkesteri esittää samalla viikolla Saksassa maineikkaalla Mozart-festivaalilla.

Konsertti on kunnianosoitus itävaltalaisille klassismin aikakauden säveltäjille. Avausnumerona on Anton Eberlin viehättävä Sinfonia nro 3, joka on aikalaisteos Beethovenin 3. sinfonian kanssa. Teosten kantaesitykset kuultiin aikanaan samassa konsertissa ja Eberlin sinfonia arvioitiin tuolloin paremmaksi.

Eberlin sinfonia saa seurakseen kaksi teosta Franz Clementiltä. Hän oli säveltäjä, joka tunnettiin myös virtuoosimaisena viulistina. Clementin viulukonsertossa nro 2 sekä Muunnelmissa Mozartin teemasta viululle ja orkesterille Op. 1. taituroi solistina monissa merkittävissä kilpailuissa menestynyt Tobias Feldmann.

Konsertin päätösnumeroina kuullaan kaksi Mozartin teosta. Jousiorkesterille sävelletty Adagio ja fuuga c-molli sekä alun perin pianolle sävelletty c-molli -Fantasia.

Orkesteria johtaa kapellimestari Reinhard Goebel, joka tunnetaan erityisesti vanhan musiikin asiantuntemuksestaan.

 

Avajaiskonsertti

Tobias Feldmann, viulu
Tapiola Sinfonietta
Reihard Goebel, kapellimestari

Torstai 4.6.2020, Espoon tuomiokirkko klo 19.

Liput 39 € / 37 € / 14 € + toimitusmaksu

 

OHJELMA

Anton Eberl (1765–1807)
Sinfonia nro. 3, Es-duuri

Franz Clement (1780–1842)
Viulukonsertto nro. 2, d-molli

Väliaika

Franz Clement (1780–1842)
Muunnelmia Mozartin teemasta viululle ja orkesterille Op. 1

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791)
Adagio ja fuuga c-molli jousille, KV 546

Fantasia c-molli, sov. Stegman, KV 465

Share Button