Esteettömyys ja saavutettavuus

Saapuminen konserttiin

Espoon tuomiokirkon (Kirkkopuisto 5) invapysäköintipaikat (3 kpl) sijaitsevat kellotapulin puoleisella pienemmällä pysäköintialueella, josta on 50 m kirkon pääovelle. Invataksit ja muut taksit voi pyytää ajamaan myös tälle pysäköintialueelle eli kirkon pääoven (länsioven) puolelle. Pysäköintialueelle ajetaan Pappilantien ja Kirkkorannan kautta.

Kirkon piha on mukulakiveä ja vaikeuttaa jonkin verran pyörätuolilla ja rollaattorilla kulkua. Kirkon ovilla ei ole portaita, mutta kaksi kynnystä on ylitettävä siirryttäessä pihalta kirkkosaliin.

Pitäjäntupa, jossa pidetään taiteilijatapaamiset ennen konsertteja, sijaitsee osoitteessa Kirkonmäentie 2, noin 150 metrin päässä kirkosta. Autolla voi ajaa suoraan Pitäjäntuvan ovelle. Pitäjäntupaan pääsee pyörätuolilla luiskaa pitkin sivuovesta. Otathan yhteyttä festivaalin henkilökuntaan puh. 045 129 5922 ennen saapumistasi, niin autamme sisäänpääsyssä Pitäjäntupaan.

Festivaalibussit ovat matalalattiabusseja. Festivaalibussilla pääsee konsertin jälkeen Espoon tuomiokirkolta Etelä-Espoon kautta Helsingin keskustaan. Lue lisää kulkuyhteyksistä ja festivaalibussista.

Tapiolan kirkon (Kirkkopolku 6) invapysäköintipaikat sijaitsevat kirkon takana olevalla pysäköintialueella. Taksit voivat ajaa kirkon pääoven eteen.  Tapiolan kirkkoon on esteetön sisäänpääsy.

 

WC

Espoon tuomiokirkon esteetön WC sijaitsee kirkon vieressä sijaitsevassa kappelirakennuksessa.

Tapiolan kirkon tiloista löytyy myös esteetön WC.

 

PYÖRÄTUOLIT

Espoon tuomiokirkossa pyörätuolipaikkoja on yhteensä 4 kpl. Kaksi paikkaa sijaitsee kirkon etuosassa D-osaston (sivulaiva) etulisärivissä käytävän vieressä. Lisäksi kirkon takaosassa pääoven molemmilla puoleilla on yksi invapaikka E- ja F-osastojen 6. rivillä. Joissakin konserteissa D-osaston pyörätuolipaikat eivät ole myynnissä, jos esiintyjiä on paljon. D-osaston paikat kuuluvat 1. hintaryhmään ja E- ja F-osaston paikat 2. hintaryhmään.

Tapiolan kirkossa pyörätuolipaikkoja on yhteensä 4 kappaletta. Paikat sijaitsevat B-osaston (keskikäytävän oikeanpuoleiset rivit) 4.-7. rivien keskikäytävän puoleisessa päädyssä.

Pyörätuolipaikkaliput ovat myynnissä Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä ja puhelinpalvelussa. Verkkokaupasta niitä ei voi ostaa (paitsi Tapiolan kirkon konserttiin).
Jos olisit ostamassa pyörätuolipaikkaa konserttiin, johon ei ole enää vapaana pyörätuolipaikkoja, otathan yhteyttä Urkuyö ja Aarian toimistoon, puh. 045 129 5922.

Pyörätuolilla liikkuvien avustajat saavat konserttiin maksuttoman lipun ja paikan pyörätuolipaikan vierestä. Ilmainen avustajalippu on lunastettava lipunoston yhteydessä.

 

AVUSTAJAT

Pyörätuoli- ja vammaisasiakkaiden avustajat ja tukihenkilöt saavat konserttiin maksuttoman lipun. Avustajan maksuton lippu on lunastettava lipunoston yhteydessä mainitsemalla lipunmyynnissä avustajan tarpeesta. Tukihenkilön tarpeen voi osoittaa myös EU:n Vammaiskortilla (ei pakollinen). Lue lisää Vammaiskortista.

 

TUETUT LIPUT

Kulttuuri tulee olla saatavilla kaikille. Pääsylippujen hinnat voivat kuitenkin olla este esimerkiksi konsertteihin osallistumiselle. Tätä varten on kehitetty Kaikukortti, jolla myös Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertteihin voi hankkia maksuttomia lippuja. Konsertteihimme voi tilata myös Kulttuurikaverin itselle, tutulle tai ryhmälle seuraksi. Lue lisää Kaikukortista ja Kulttuurikaverista.

 

MUUTA

Kirkossa on induktiosilmukka. Urkuyö ja Aarian pääsääntöisesti akustisissa konserteissa musiikkia ei kuitenkaan ole vahvistettu, jolloin induktiosilmukasta ei ole hyötyä.

 

LISÄTIEDOT JA PALAUTE

Voit olla yhteydessä saavutettavuusasioissa festivaalin toimistoon sähköpostitse info@urkuyofestival.fi tai puhelimitse puh. 045 129 5922 tai 050 500 2677. Otamme mielellämme vastaan palautetta, että voimme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Share Button