Arttu Kataja

Opera singer Arttu Kataja Berlin, photographed by Markus Henttonen

Kuva: Markus Henttonen

 

Baritoni Arttu Kataja on kuulunut Berliinin Valtionoopperan solistikuntaan vuodesta 2006. Musiikkiopistossa lapsena alkanut oboensoitto vaihtui laulunopiskeluun Sibelius-Akatemiassa Jorma Hynnisen johdolla. Kataja on voittanut Lappeenrannan ja Kangasniemen laulukilpailut, ja Salzburgin Mozart-laulukilpailuissa hän saavutti kolmannen ja yleisöpalkinnon. Hänen keskeisiä oopperaroolejaan ovat olleet Kreivi (Figaron häät), Guglielmo (Così fan tutte), Papageno (Taikahuilu), Leporello (Don Giovanni), Marcello (La Boheme), Belcore (Lemmenjuoma), Musiikinopettaja (Ariadne auf Naxos) ja Peter Besenbinder (Hannu ja Kerttu). Daniel Barenboimin johdolla hän on laulanut oopperoiden Manon (Bretigny), Lohengrin (Heerrufer) ja Juliette (Erinnerungsverkäufer) solistina. Kataja on esiintynyt säännöllisesti René Jacobsin (Orlando Paladino, King Arthur, Falstaff), Simon Rattlen, Zubin Mehtan ja monen muun nimekkään kapellimestarin johdolla.

Vierailijana Kataja on esiintynyt Theater an der Wienissä, Théatre du Capitol Toulousessa, Teatro Municipal de Santiagossa Chilessä, Tampereen Oopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Kansallisoopperassa sekä Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinissa.

Arttu Katajalla on laaja konsertti- ja lied-ohjelmisto. Viime vuosina hän on laulanut kirkkomusiikkiteoksia mm. Helsingin Barokkiorkesterin, Berliinin Akademie für Alte Musikin, Berliinin DSO:n ja RIAS-kamarikuoron kanssa. Viimeaikaisiin konsertteihin lukeutuvat Fidelio/Don Fernando RSO:n ja Hannu Linnun kanssa sekä Haydnin Vuodenajat ja Bachin h-mollimessu Hans-Christoph Rademannin johdolla International Bachakademie Stuttgartin solistina.

Arttu Katajan kotisivut

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button