Anu Ontronen

Anu Ontronen

Kuva: Leedina

 

Anu Ontronen on mezzosopraano, jonka ääni on nuoresta iästä huolimatta harvinaisen ”suuri, täyteläinen, tumma ja lavea” (HS, 8.1.2016). Ontronen on valmistunut oopperalaulajaksi (MA) vuonna 2016 Wienin Universität für Musik und Darstellende Kunst – yliopistosta erinomaisella arvosanalla. Wienissä hän opiskeli laulua professori Edith Lienbacherin johdolla ja teki lisäksi näyttelijäntyön opintoja Reto Nicklerin luokalla. Aikaisempia opintoja Ontronen on tehnyt mm. OAMK:ssa ja Metropolia-ammattikorkeakoulussa.

Ontronen työskenteli solistiharjoittelijana Suomen kansallisoopperassa kaudella 2016/17 rooleinaan mm. Mozartin Figaron häiden Marcellina ja Wagnerin Lentävän Hollantilaisen Mary. Syksyllä 2017 Ontronen lauloi Emmyn roolin Ilkka Kuusiston Aino Ackte-oopperan kantaesityksessä (Esmo ry). Hänen aikaisempiin rooleihinsa lukeutuvat mm. Mozartin Taikahuilun Kolmas nainen (Metropolia 2012), Rossinin Il Viaggion Melibea (MDW 2015) sekä Verdin Falstaffin Mrs Quickly (Schönbrunnin linnateatteri 2016). Oopperan lisäksi Ontronen on kysytty oratoriosolisti ja hän on laulanut useita liedkonsertteja Suomessa ja Itävallassa.

Ontrosen kisamenestys on ollut erinomaista, hän sijoittui jaetulle toiselle sijalle Lappeenrannan laulukilpailuissa 2016 ja sai myös liedin erikoispalkinnon. Vuonna 2014 Ontronen voitti jaetun ensimmäisen sijan Kangasniemen laulukilpailussa. Lisäksi hän on Matti Salmisen säätiön vuoden 2012 stipendiaatti.

Anu aloitti lauluopintonsa Savonlinnan Taidelukiossa Chieko Okabe-Silvastin johdolla. Vuonna 2011 hän valmistui Laulunopettajaksi OAMK:sta opettajinaan Sari Hourula ja Airi Tokola ja vuosina 2011-2013 Ontronen opiskeli laulajaksi Metropolia AMK:ssa Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Ontronen on osallistunut mm. Helen Donathin, Krassimira Stoyanovan ja Franz Lukasovskyn mestarikursseille.

Anu Ontrosen kotisivut

Share Button