2.8. Valoa yössä -konsertin tenorisolistiksi Jussi Myllys

Jussi Myllys

Tenori Jussi Myllys esiintyy monipuolisesti niin ooppera-, konsertti- kuin liedlaulajana. Sibelius-Akatemian opintoja seurasi vuosi vaihto-opiskelijana Berliinissä, jonka jälkeen hän sai solistikiinnityksen Frankfurtin Oopperaan vuosiksi 2006-2009. Sittemmin hän on kuulunut Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinin solistikuntaan.

Hänen barokista moderneihin kantaesityksiin kattavaan oopperarepertuaariin kuuluvat Mozartin keskeiset tenoriroolit Tamino, Don Ottavio, Ferrando ja Belmonte, Stravinskin Hulttion tien Tom Rakewell, Ruusuritarin Italialainen laulaja, Salomen Narraboth ja Falstaffin Fenton.

Hän on vieraillut mm. Geneven, Napolin ja Pariisin oopperoissa, Berliinin Komische Operissa, Dresdenin Semperoperissa, Edinburghin Festivaaleilla, Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hän esiintyy säännöllisesti Baijerin Valtionoopperassa Münchenissä, laulaen viimeksi Lentävän hollantilaisen Perämiehenä ja Tammun pääroolissa Jörg Widmannin oopperan Babylon kantaesityksessä. Hän on esiintynyt useiden tunnettujen kapellimestareiden johdolla, kuten Kent Nagano, Daniele Gatti, Esa-Pekka Salonen, Adam Fischer ja Zubin Mehta.

Konsertti- ja oratoriolaulajana Jussi Myllyksen laajaan ohjelmistoon kuuluvat mm. Bachin Matteuspassion Evankelista,  Brittenin Serenade, Händelin Messias, Haydnin Luominen, Verdin Requiem ja Mahlerin Das Lied von der Erde. Hän on esiintynyt Madridissa Beethovenin 9. sinfoniassa, Mozartin Requiemissä Tokiossa RIAS-kamarikuoron solistina, Johannes-passiossa Prahassa Peter Schreierin rinnalla sekä Haydnin Harmoniemessessä Helmuth Rillingin johdolla Vatikaanin Pietarinkirkossa.
Lied-tulkkina Myllystä on kuultu mm. Lontoossa, Frankfurtissa, Düsseldorfissa ja Tallinnassa sekä Meiringenin musiikkiviikoilla ja Kuhmon kamarimusiikkijuhlilla. Pitkäaikainen yhteistyö pianisti Manuel Langen kanssa on johtanut menestyksekkäisiin esityksiin keskeisestä lauluohjelmistosta, kuten Schöne Müllerin ja Dichterliebe.

Jussi Myllys laulaa sairastuneen Markus Nykäsen tilalla.

 

TO 2.8. KLO 21.00
ESPOON TUOMIOKIRKKO
14–39 €

VALOA YÖSSÄ
Kansallisoopperan orkesteri ja solistit ja kuulaan kaunis musiikki saavat elokuun kesäillan hehkumaan.

JUSSI MYLLYS, tenori
PETTERI IIVONEN, viulu

Lumo Quintetin soittajat:
AMELIA COLEMAN, oboe
VEERA MYLLYNIEMI, klarinetti
ASKO PADINKI, fagotti
JOSE LUIS CORTELL AÑO, käyrätorvi

SUOMEN KANSALLISOOPPERAN ORKESTERI
KURT KOPECKY, kapellimestari

Yhteistyössä Suomen kansallisoopperan ja -baletin kanssa

 

Share Button